Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya merkeze sadece 140 km uzaklıkta! Konya'nın saklı cenneti

23.07.2024 17:39:00
Görenler Karadeniz zannediyor. Konyalılar artık piknik yeri aramayacak. Gerek şelalesi gerekse yeşilliği ile adeta büyüleyen bu saklı cennet Konya'da yer alıyor.

Bozkırın ortasında, berrak sularıyla dikkat çeken Çarşamba Çayı’nın kaynağı olan Aygır Pınarı, doğal güzellikleri ve serin havasıyla adeta bir göz kamaştırıcı.

Konya’da yer alan bu eşsiz doğal cennet, mesire alanı olarak hizmet vererek ziyaretçilerini karşılıyor.

İlçe merkezinden 13 kilometre uzaklıkta bulunan Aygır Pınarı, her yıl hem yerli hem de yabancı binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor.

Özellikle Aygır Dibi Şelalesi olarak bilinen Aygır Pınarı, şelalelerin serinletici sesi ve etkileyici manzarasıyla ziyaretçileri adeta büyülüyor.

Bu yıl da büyük bir ziyaretçi akınına uğrayarak sezonunu açan Aygır Dibi Şelalesi, doğa severler ve macera arayanları ağırlamak için hazır.

Aygır Dibi Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

Aygır Dibi Şelalesi, Konya'nın Bozkır ilçesine yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Şelaleye ulaşmak için alternatif bir güzergah ise Seydişehir üzerinden geçmektedir.

Seydişehir-Antalya yolunu takip ederek başladığınız bu yolculuk, Tınaztepe'den geçtikten sonra Bozkır yoluna ulaşır. Yolda, Gölcük Yaylası'nın eşsiz manzaraları gözlerinizi şenlendirirken, Kuruçay ve Bartlı Yaylası gibi doğal güzelliklerin arasından geçerek ilerlersiniz.

Karacahisar ve Sorkun'un tarihi atmosferini soluyarak devam eden yolculuğunuzun sonunda, Aygır Dibi Şelalesi'ne ulaşmış olursunuz.

Kamp yapma, doğa sporları, piknik veya doğa gezileri için en çok tercih edilen yerlerden biridir.

DİĞER HABERLER