Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya Lisesi’nden kan bağışı

10.10.2024 09:59:00
Konya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün örnek projesi “Okulumda ‘KAN’panya var” ile ihtiyaç sahipleri için kan bağışı kampanyası düzenlenmeye devam ediyor.

Kızılay aracılığıyla gerçekleştirilen projenin yeni durağı Konya Lisesi oldu.Okul Müdürü Bahattin Demirci ve öğretmenler başta olmak üzere öğrenciler, veliler ve Kızılay ekibinin katkılarıyla düzenlenen programda 95 ünite kan bağışı gerçekleştirildi. Ayrıca “bağışlanan her kan kurtarılan üç can” sloganıyla öğrencilere kan bağışıyla hayat kurtarmanın önemi vurgulanıp kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu belirtildi. 
Amacı kültürel mirası değerlendirebilen, hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, Türk Milli Eğitimin amaçlarını benimsemiş, donanımlı, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetiştirmek olan Konya Lisesi bir sorumluluğunu daha yerine getirmenin gururunu yaşadı.
Konya Lisesi Kızılay Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “Kan vermek için okulumuza kadar gelmiş olan velilerimize ayrıca teşekkür eder, kanınıza sağlık diyoruz. Düzenlemiş olduğumuz  Okulumda “KAN” PANYA VAR!  etkinliğinde 95 ünite kana ulaşmış olduğumuz için gururluyuz” ifadelerine yer verildi. (Veli Şengül)

DİĞER HABERLER