Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da şap hastalığına karşı aşılama kampanyası başladı

25.09.2024 13:10:00
Konya'da şap hastalığına yönelik sonbahar dönemi aşılama kampanyası başladı. Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duram Seçen, “Yetiştiricilerimizin kampanya döneminde aşı yaptırmaları şap hastalığı ile mücadele için büyük önem arz etmektedir” dedi.

Türkiye için önemli hayvan hastalıkları arasında yer alan şapa karşı yıllar içinde yürütülen çalışmalar ve alınan önlemler sayesinde, hastalığın seyrinin ve yayılımının kontrol altına alınması devam ediyor.  Bu kapsamda Konya’da şap hastalığı ile mücadelede sonbahar aşılama çalışmaları başladı. 17 KASIM'A KADAR SÜRECEK

Büyükbaş hayvancılık yetiştiriciliği için büyük bir risk teşkil eden ve ciddi ekonomik kayıplara sebep olabilen şap hastalığı ile mücadelede programı kapsamında 2024 yılı sonbahar aşılama çalışmaları 16 Eylül tarihinde başladı.  Aşılama 17 Kasım’a kadar ise devam edecek.  "BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR"

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duram Seçen ve beraberindeki heyetin katılımıyla Meram’da faaliyet gösteren bir işletmede aşılama yapıldı. Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duram Seçen, “Yetiştiricilerimizin kampanya döneminde aşı yaptırmaları şap hastalığı ile mücadele için büyük önem arz etmektedir” dedi. (Yunus Köroğlu)

 

DİĞER HABERLER