Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da mısır tarlasında kenevir ekimi yapan şahıslar yakalandı!

07.08.2024 11:19:00
Konya İl Jandarma Komutanlığı, Çumra ve Selçuklu ilçelerinde uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda bin 630 gram kubar esrar, 50 kök keneviri bitkisi, 1 gram afyon sakızı ve 280 Adet Sentetik Ecza (Galara Uyuşturucu Hap) el konuldu.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çumra ve Selçuklu ilçelerinde suç faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Çumra ilçesinde A.K. isimli şahsın kendisine ait mısır tarlasında bilgisi dışında kenevir bitkisi ekildiğini beyan etmesi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. 

20 Kök Kenevir Bitkisi ele geçirildi

A.K. isimli şahsın tarlasında yapılan kontrolde, bahse konu olan malzemeye el konularak olay ile ilgili adli işlem başlatıldı.

 

Selçuklu ilçesinde uyuşturucu madde operasyonu

Selçuklu ilçesinde ise yapılan istihbari çalışma sonucunda;  E.Ş. ve S.K. isimli şahısların Konya ilinden Tepekent Mahallesine seyir halindeki aracı durdurularak arama yapıldı.Yapılan arama sonucunda; 280 Adet Sentetik Ecza (Galara Uyuşturucu Hap), ele geçirildi.

 

Bahse konu malzemeye el konularak şüpheli  E.Ş. ve S.K. isimli şahısların adli işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Bahçe ve mısır tarlasında kenevir ele geçirildi

Selçuklu ilçesinde yapılan başka bir operasyonda ise; A.K. ve M.K. isimli şahısların ev, bahçe ve mısır ekili tarlasında 1 gram afyon sakızı, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 7 adet av tüfeği fişeği, 30 kök kenevir bitkisi, 1630 gram kubar esrar, ele geçirildi.

 

Bahse konu malzemelere el konularak, A.K. isimli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. 

 

Toplamda;

50 Kök Kenevir Bitkisi, 1630 Gram Kubar Esrar, 280 Adet Sentetik Ecza (Galara Uyuşturucu Hap), 1 Adet ruhsatsız av tüfeği,  7 Adet av tüfeği fişeği,  1 Gram Afyon Sakızı, ele geçirildi.(Veli Şengül) 

DİĞER HABERLER