Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da intikam cinayeti! Katile "acı çekme" indirimi

18.07.2024 09:36:00
Konya'da, 17 yıl önce bıçaklanan ve 15 yıl bitkisel hayatta kaldıktan sonra yaşamını yitiren ağabeyinin ölümünden sorumlu tuttuğu Mehmet Yıldız'ı öldüren Ramazan Demir'e (26) verilen hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Konya’da oto tamircisi Mehmet Yıldız, husumetlisi Ramazan Demir tarafından iş yerinin önünde tabancayla vurularak öldürülmüş ve cinayetin sebebinin 17 yıl önce yaşanan bıçaklı kavgada ağabeyinin ölümünden Mehmet Yıldız'ı sorumlu tuttuğu öğrenilmişti. 
GEREKÇESİ AÇIKLANDI
Mehmet Yıldız'ı öldüren Ramazan Demir'e (26), 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile verilen 19 yıl 2 ay hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Kararda, Mehmet Yıldız'ın 2007'de Nizam Demir'i vurduğu ve bu eylem sebebiyle ölünceye kadar yatağa mahkûm ve yardıma muhtaç bir şekilde yaşadığı belirtildi. 
SAĞLIK SORUNLARININ UZUN BİR SÜRE DEVAM ETTİĞİ ANLATILDI
Kararda, Nizam Demir'in, Mehmet Yıldız'dan uzun zaman vurulduğu ve ölüm sebebinin 2007'deki yaralanma olmasa da sağlık sorunlarının uzun bir süre devam ettiği anlatıldı. 
HAKSIZ VE AĞIR NİTELİKTE 
Kararda, bu süreçte ailesi ve kardeşinin yaşadıklarına bire bir şahit olduğu, bunun sanıkta öfke ve elem doğurduğu, Mehmet Yıldız'ın Ramazan Demir'in ağabeyini vurması ve yatalak kalmasına sebebiyet vermesinin haksız ve ağır nitelikte olduğu" belirtildi. 

 

DİĞER HABERLER