Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da imamı şaşırtan davetsiz misafirler! Kedi yavrusu zannettiler gerçek çok başka çıktı

17.05.2024 09:42:00
Konya'nın Kulu ilçesinde imamlık yapan İbrahim Coşkun bahçesine ansızın gelen anne tilki ve yavrularına ev sahipliği yapmaya başladı.

Alınan bilgilere göre, ilçeye bağlı Bozan Mahallesi'nde İmam Hatiplik yapan İbrahim Coşkun evinin bahçesinde bulunan müştemilatta bir tilki ile karşılaştı. Tilki 'nin yaklaşık iki hafta boyunca yalnız bir şekilde bahçeye ve müştemilatta girip çıktığını fark eden Coşkun, bir süre sonra anne Tilki 'nin yanında yaklaşık 5 yavrusunu da yanında görünce şaşkına döndü. 

 

Gün içerisinde dışarı çıkıp oyunlar oynayan anne tilki ve yavruları akşam saatlerinde yuvalarına giriyor. Anne Tilki ve yavrularının yerleşim yerindeki rahatlığı oldukça dikkat çekiyor. 

İmam Hatip Coşkun yetkilere çağrıda bulunarak tilki ve yavruların güvenli bir yere götürülmesi gerektiğini söyledi. Coşkun yaptığı açıklamada, " 2 hafta boyunca büyük bir tilki bahçe içinde gece gündüz geziyordu. Bende yıkıntı yere baktım. 1 metre yeri kazıyıp yuva yapmış fakat o zaman yavruları yoktu,yavruları için hazırlık yapıyordu. Kedi yavrularına alışık olduğumuz için ilk önce kedi yavrusu sandım biraz daha detaylı inceleyince tilki yavruları olduğunu fark ettim. Şaşırdık tabi bu duruma tilki yaban hayvanı olduğu için çok nadir karşılaştığımız bir durum birden fazla tilki ve yavrularını köy içinde yavru hanemizde yavru yaptıklarını görünce ben anladım ki bugün buraya tilki yavru yaptıysa yarın da kurt yavru yapar.

'Dışarıya göç etkiliyor'

Tilkilerin hanemize kadar girmesinin sebebi eskisi gibi köyler kalabalık değil yurt dışına ve şehirlere göç etmeler çok olduğu için çoğu haneler boşaldı. Köyler sessiz sedasız hale geldi. Bu köylerin sessizliğinden kimsesizliğinden faydalanan tilkiler rahatça hanelere girip yuva yapma cesareti buluyorlar. Ama haneler dolu köyler kalabalık olsa böyle cesaret bulamazlar.

'Hayvanlar güvenli bir şekilde barınaklara alınsın'

Bu yavrular da sonuçta Allah'ın yarattığı dilsiz canlılarıdır. Zarar görmesini istemeyiz. Her canlının doğada bir vazifesi olduğundan Allah'ta onları yarattı. Tek temennimiz hayvan barınağı ve hayvanat bahçesi ile ilgilenen yetkililer bu canlıları alıp en azından hem daha güvenli bir yere konulması hemde insanların yaban hayvanlarına olan merakını giderme konusunda bir faaliyet gerçekleştirebilirler. " dedi.(Yunus Köroğlu) 

DİĞER HABERLER