Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da Gaziler Günü törenle kutlandı

19.09.2024 15:57:00
Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Anıt alanındaki törende Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur,  ‘Mehmedim’ adlı şiiri okudu. Daha sonra  program Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege ve Hv.Pers.ÜsTğm. Fatih Kocabaş’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
Anıt alanındaki törenin ardından Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu beraberindeki heyet ile birlikte Konya Şehitliği’ni ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte şehitlerimizin mezarına karanfil bırakıp dua etti.19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen programa Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Konya Milletvekili Barış Bektaş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, 3. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tümg. Mete Kuş, Hava Savunma Tugay Komutanı Tümg. Yusuf Diker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur,  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği  Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege, gaziler ve yakınları ile şehit aileleri katıldı. 

DİĞER HABERLER