Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da eve giren yarasalar paniğe neden oldu: O anlar kamerada

01.09.2024 09:59:00
Konya'nın Kulu ilçesinde bir eve giren yarasalar paniğe neden oldu. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, dün gece 03:00 sıralarında ilçe merkezi Yeni Mahalle, Kıbrıs Caddesi üzerindeki bir binanın son katındaki dairede yaşandı.

Alınan bilgiye göre, kiracı olarak oturan Hilmi R. D.'ye ait evde havanın sıcak olması nedeniyle açık halde bırakılan balkondan içeriye yaklaşık 10 yarasa girdi. Gece yarısı salon ve diğer odalardan gelen sesler nedeniyle uyanan aile kapıları açtıklarında gördükleri manzara karşısında adeta şaşkına döndü.  

Aile, evin salonunda ve odalarında çok sayıda yarasa ile karşılaştı. Gece yarısı karşılaşılan manzara ise paniğe neden oldu. 

Evde kiracı olarak oturan Hilmi R. D. KONTV'ye yaptığı açıklamada, " Havanın sıcak olması nedeniyle gece yarısı balkonun kapısını perdesi çekilmiş halde açık bıraktık. Gece 03:00 sıralarında ise ses duyduk. Uyandıktan sonra salon ve odalara baktığımızda şaşkına döndük. Yaklaşık 10 tane yarasa evin bir çok yerinde uçuyordu. Daha sonra kapıları ve pencereleri açtık. Teker teker dışarı çıkmalarını sağladık. Yarasalar izlerini kaybettirdiler. Geçtiğimiz hafta da 2 tane girmişti. " dedi.  

Yarasalar açılan kapı ve pencere ile doğaya salınırken, o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

(Ertan Özkök)

DİĞER HABERLER