Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da bir evin avlusunda kaçak tarihi eser kazısına suçüstü: 10 gözaltı

27.08.2024 09:58:00
Konya’nın Sarayönü ilçesinde bir evin avlusunda tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı yapan 10 kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Sarayönü ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ile Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, M.S.Ö. isimli şahsın evinin avlusunda tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti. 


SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Söz konusu adrese operasyon düzenleyen jandarma  ekipleri, M.S.Ö., H.G., M.A., Ş.H.K., H.T., T.T., S.B., ve Ş.Ö’yü kazı yaptıkları esnada suçüstü yakaladı. Olayla bağlantılı olan ve olay yerinden ayrıldığı tespit edilen M.G. ve İ.K. isimli şüpheli şahıslar ise Sarayönü girişinde kullandıkları araçla birlikte yakalandı. 
ÇOK SAYIDA MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
Şüpheli şahısların araç ve evlerinde yapılan aramada ise  2 adet el dedektörü, 1 adet karot cihazı ve sehbası, 19 adet karot borusu, 1 adet su arama detektörü ve boruları, 4 adet boru anahtarı, 2 adet kazı malzemesi,  3 adet büyü malzemesi, 2 adet hilti, 1 adet yeraltı görüntüleme cihazı ve monitör, 70 metre uzatma kablosu ve 9 adet cep telefonu ve GSM hattı ele geçirildi.  


SERBEST BIRAKILDILAR
Ele geçirilen malzemelere el konulurken,  gözaltına alınan 10 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Yunus Köroğlu)

DİĞER HABERLER