Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da 2 yaşındaki çocuğuyla yolda yürüyen kadını taciz eden avukata 5 yıl hapis istemi

18.10.2024 09:21:00
Mersin Barosuna kayıtlı avukat H.A.C. (29) yolda çocuğuyla yürüyen kadına elle tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.A.C. hakkında, ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

30 Eylül günü merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesinde meydana gelen olayda iddiaya göre Mersin Barosuna kayıtlı olduğu öğrenilen avukat H.A.C., alkollü olarak sokakta yürüdüğü sırada, 2 yaşındaki çocuğu ile yolda yürüyen F.Y'ye (23) cinsel saldırıda bulundu.

 

VATANDAŞLAR TARAFINDAN YAKALANDI

Olayın ardından olay yerinden ayrılmaya çalışan avukat H.A.C.,vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. 

 

TUTUKLANDI

Olay sırasında alkollü olduğu tespit edilen H.A.C. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. H.A.C. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çok kısa sürede tamamlandı. Sabah'ta yer alan habere göre H.A.C. hakkında 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı.

 

SAVCILIKTAKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

H.A.C'nin savcılıkta verdiği ifadesinde alkollü olduğunu, yürürken dengesini kaybettiğini, tutunmak için kolunu rastgele açtığını, bu esnada elinin bayanın göğsüne geldiğini, cinsel saldırı olarak hareket etmediğini söylediği belirtildi.

DİĞER HABERLER