Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'da 2 yaşındaki Aybüke'yi hayattan koparmıştı! Bu kez uyuşturucudan yakalandı: Kararı duyunca baygınlık geçirdi

16.10.2024 10:19:00
Konya’da 2020 yılında alkollü olarak kazaya karıştığı için ehliyetine el konulduktan bir hafta sonra yine alkollü direksiyona geçerek kırmızı ışıkta çarptığı otomobildeki 2 yaşındaki Aybüke Kurt'un ölümüne neden olan Emel Gümüş (54) hakkında ‘uyuşturucu madde ticari yapmak’ suçundan dava açıldı. Yargılandığı mahkemece 15 yıl hapse çarptırılan Gümüş, karar sonrası baygınlık geçirdi.

4 Eylül 2020 tarihinde meydana gelen olayda Samet Kurt, eşi Teslime ve 2 yaşındaki kızı Aybüke'nin içerisinde bulunduğu otomobille seyir halindeyken İstanbul çevreyolundaki Cumhuriyet Polis Merkezi kavşağında kırmızı ışıkta durdu. Arkadan gelen Emel Gümüş'ün kullandığı kiralık otomobil lambalarda bekleyen 4 araca çarptı. 
12 GÜN SONRA YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ
Kazada Samet Kurt, eşi Teslime ve 2 yaşındaki kızı Aybüke yaralandı. Beyin kanaması geçiren Aybüke, 12 gün sonra yaşam mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti. 5 YIL HAPİS CEZASI VERİLİP TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Emel Gümüş'ün ehliyetsiz ve 1.20 promil alkollü olduğu, kazadan bir hafta önce de alkollüyken trafik kazasına karıştığı için ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu ortaya çıktı. Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Gümüş, kazadan 2 ay sonra görülen duruşmada 'iyi hal' indirimi ile 5 yıl hapis cezası verilip tahliye edilmişti.

 

BU KEZ TORBACI OLARAK GÖZALTINA ALINDI
Sabah’ta yer alan habere göre Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesinde yaşayan Emel Gümüş'ün uyuşturucu madde satışı yaptığı yönünde bilgi aldı. Bunun üzerine bir süre takipte kalan narkotik polisi, geçtiğimiz mart ayında operasyon için harekete geçti. Yapılan operasyonda Emel Gümüş gözaltına alındı. 

 

UYUŞTURUCU VE BİR MİKTAR ELE GEÇİRİLDİ
Evde yapılan aramada 16 parça halinde 16 gram ADB-Butinica maddesi, 1 adet 189,75 gram aseton ile karıştırılmış sıvı halde ADB-Butinica, 154 adet sentetik hap, 183,4 gram sentetik kannabinoid, 23 gram esrar, uyuşturucu madde yapımı ve paketlemesinde kullanılan aseton makas ve materyaller, hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen  18 bin100 TL para ele geçirildi. Ele geçirilen ADB-Butinica malzemesi ile 30 kilogram bonzai maddesinin yapılabildiği belirtildi. Emel Gümüş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.15 YIL HAPİS CEZASINI DUYUNCA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Emel Gümüş hakkında Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı. Tutuklu yargılanan Gümüş, kendisinin satıcı değil kullanıcı olduğunu ileri sürdü. Gümüş savunmasında, "Kazadan sonra psikolojim bozuldu. Ailemde bana sırtını döndü. Uyuşturucuya bulaştım. Bende kendime iyi geldiği için bunları kullanıyorum" dediği ileri sürüldü. Mahkeme heyeti Emel Gümüş'ü 15 yıl hapse çarptırdı. Karar sonra kısa süreli baygınlık geçiren Gümüş, görevliler tarafından güçlükle salondan çıkartılabildi.

DİĞER HABERLER