Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da 17 yaşındaki ikizler amca katili olmuştu! İstenen ceza belli oldu

06.08.2024 10:24:00
Konya'da kendilerine taşla saldıran husumetli oldukları 32 yaşındaki amcaları Yasin Mutlu'yu bacağından bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki ikiz kardeşlerin 'kasten öldürme' suçundan 12 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Olay, geçtiğimiz mart ayında merkez Karatay ilçesi Erenler Mahallesi'nde meydana geldi. Yasin Mutlu (32), ikiz yeğenleri M.M. (17) ve H.M.'ye (17) henüz bilinmeyen nedenle taşla saldırdı. İkizlerden M.M. ise yanındaki bıçağı çıkararak amcasına karşılık verdi. M.M.'nin savurduğu bıçak amcasının sol bacağına isabet etti
AMCA ÖLDÜ, İKİZLER TUTUKLANDI
Yaralanan Mutlu, çevredekilerin ihbarı üzerine gelen ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak Mutlu, bir gün sonra hayatını kaybetti. İkizler M.M. ve H.M., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İkizler ifadelerinde, amcalarından sürekli ölüm tehdidi aldıklarını ileri sürdü. Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ikizler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


SORUŞTURMA TAMAMLANDI
32 yaşındaki Yasin Mutlu'yu bıçaklayıp öldüren 17 yaşındaki M.M. ve ona yardım ettiği ileri sürülen ikizi H.M. hakkında soruşturma tamamlandı. Savcılık fikir ve eylem birliği içerisinde olayı gerçekleştirdiklerini belirterek ikizler hakkında 'kasten öldürme' suçundan 12 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi. M.M. ifadesinde, "Taşla bana saldırdı. Kendimi korumak için yanımdaki bıçağı çıkartıp amcama doğru savurdum. Öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Pişmanım" dedi. Savcılık ise değerlendirmesinde, 'olay yerine bıçakla gitmesinin öldürme maksadıyla hareket ettiğini gösterir' dedi.

 

DİĞER HABERLER