Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere bilimi sevdirmek için hizmete sunduğu Bilim Tırı, öğrencileri metaverse dünyasıyla buluşturdu. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 30 bin 829 öğrencinin ayağına bilimi götüren Bilim Tırı’nda öğrenciler trafik kurallarını sanal gerçeklik gözlükleri ile oyun ortamında öğrenirken metaverse deneyiminin mutluluğunu yaşadı.
Konya Bilim Merkezi tarafından hizmete sunulan Bilim Tırı, Konyalı öğrencilerde bilime olan ilgiyi artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Her yıl eğitim öğretim yılında Konya genelinde okulları gezerek bilimin eğlenceli yüzünü öğrencilerle buluşturan Bilim Tırı, bu yıl 30 bin 829 öğrencinin ayağına bilim götürdü. Çocuklar Bilim Tırı’nda; anatomik modellerle vücudumuz, robotlar ile robotik kodlama, gezegenler ile evrenimiz, Dinazor T-Rex, vandegraf jeneratörü, hiperbolik delik, sterling, desibel ölçer, hanoi kuleleri ile fizik kuralları, el-göz-beyin koordinasyonu gibi birbirinden eğlenceli materyallerle hem eğlendi hem öğrendi.
ÇOCUKLAR METAVERSE İLE TANIŞTI
Günümüzün değişen ve gelişen teknolojik gelişmelerini de yakından takip eden Bilim Tırı, kendisini sürekli yenilemeye devam ederken sanal gerçeklik gözlükleri ile öğrencileri metaverse dünyasıyla buluşturdu. Sanal gerçeklik gözlükleri, kendilerini özel olarak hazırlanmış sanal ortamda hissetmelerini sağlayarak öğrencilere farklı bir deneyim yaşattı. Öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan oyun ile trafik kurallarını sanal gerçeklik gözlükleri kullanarak oyun ortamında öğrenme fırsatı buldu.
Bilimin eğlenceli yüzüyle tanışan özellikle sanal gerçeklik gözlüklerini çok beğenen öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nin öğrencilere bilimi sevdirmek amacıyla kurduğu Bilim Tırı; okullar, Kur’an Kursları, yaz okulları, festival ve çeşitli etkinliklerle birlikte bugüne kadar yarım milyondan fazla öğrenciye ulaştı.