Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

KONTV 31 yaşında

10.06.2023 08:00:00
Tam 31 yıl… İzlediğiniz bu yayının ilk başladığı tarihten buyana 31 yıl geçti. Milletin Kanalı KONTV 31 yaşında…
10 Haziran 1992’den buyana yayınlarını kesintisiz devam ettiren KONTV arkasında 31 altın yılı geride bıraktı. Gölgesinde kurulduğu büyük mutasavvıf Hazreti Mevlana’nın “Her gün bir yerden göçmek ne iyi, her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş” dediği gibi bulanmadan, donmadan aktı ekranlarından yayınlar KONTV’nin… Türkiye’nin ilk ve tek medya vakfı olan ANMEG Vakfı bünyesinde yayınlarını sürdüren KONTV 31.yaş gününü kutluyor. 
Türkiye’de ilk özel televizyon kanalı 1990’da kuruldu. Konya’nın dünyaya açılan penceresi KONTV’nin kuruluş hazırlıkları 1991 yılında yapıldı. 10 Haziran 1992 haccını Arafat’tan canlı vererek yayına başlayan KONTV’nin Koyunoğlu ve Akyokuş stüdyoları hizmet ettiği milli görüş davasının lideri merhum Erbakan tarafından açıldı. 2000’li yılların başına kadar İç Anadolu’da bölgesel yayın yapan KONTV 2004 yılında uydudan tüm dünyaya ‘merhaba’ dedi. Sonraki süreçte teknolojik gelişmeler paralelinde yayın alanını genişleterek izleyici kitlesini artırdı.
Kısa sürede Türkiye’nin en çok izlenen ve yayınları beğenilen kanalları arasına girmeyi başaran KONTV yayın içeriğindeki başarısını fiziki mekânda da sürdürdü. Teknik gelişmeleri günü gününe takip eden KONTV, fiziki mekân sıkıntısını 2014 yılında ülkemizin en kapasitesi yüksek televizyon tesislerini hizmete açarak giderdi. Anadolu Medya Grup yayıncılık merkezinin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifi ve 7 bakanın katılımı ile gerçekleşti. 
Günümüzde uydu yayınının yanında Türkiye genelinde kablolu yayında da bulunan KONTV, dijital tüm mecralardan ve çok sayıda platformdan izlenebiliyor. Yayınlarında; devletin varlığı, milletin bölünmez bütünlüğü, ezan ve bayrağın kutsiyeti, milli ve manevi değerlere bağlılık, aile ve gençlerin korunması ilkelerine hassasiyet gösteren KONTV, ülkemiz televizyon yayıncılığının en önemli temsilcileri arasında yer almaktadır.

DİĞER HABERLER