Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Katil İsrail Han Yunus'ta onlarca evi bombaladı: 20 ölü

02.10.2024 09:45:00
Katil İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bazı evlere saldırı düzenledi. Saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Katil İsrail ordusunun, Han Yunus kentinin doğusundaki Selam, Menara ve Maan bölgelerindeki evlere sabah düzenlediği saldırılarda 20 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu Filistinlilere ait evler bombalanırken, söz konusu bölgelere sürpriz baskınlarla hareket eden herkese ateş açtı.

 

Zerd, Aslih, Şair ve diğer ailelere ait onlarcasının bombalandığı evlerden ölü ve yaralılara ulaşma imkanı İsrail ordusu bölgeden ayrıldıktan sonra mümkün olabildi.

 

Çok sayıda aile üyesi yaşamını yitirdi
Filistin resmi ajansı WAFA'nın Filistinli gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ailesine dayandırdığı haberine göre, İsrail güçleri Han Yunus'un güneydoğusunda 2 katlı bir eve saldırı düzenledi.

 

Saldırıda aralarında gazeteci Zerd'in ağabeyi, amcası ve amca çocuklarının da bulunduğu çok sayıda aile üyesi hayatını kaybetti, Zerd ile annesi ve kardeşi de ağır yaralandı.

 

İsrail güçlerinin olay yerine yaklaşan herkese ateş etmesi nedeniyle yıkılan evin enkazı altında kalan ölü ve yaralıların çıkarılması için çalışma başlatılamıyor.

 

Öte yandan İsrail ordusunun ani sızmayla baskın düzenlemesi ve bombardımanı sebebiyle Kizan en-Neccar ve Menara bölgelerinden gece karanlığına rağmen çok sayıda Filistinli ailenin ayrılmak zorunda kaldığı gözlendi.

DİĞER HABERLER