Kış aylarında ev sahiplerini en çok düşündüren durulardan biri de
Kalorifer temizliğidir. Eğer kalorifer petekleri düzenli ve rutin bir şekilde yapılmaz ise zamanla içinde biriken tozlar çamura dönüşecektir. Bu da daha fazla doğal gaz harcamanıza ve daha fazla enerji harcamanıza neden olacaktır. Ayrıca kalorifer peteklerinin ve radyatörleri düzenli bir şekilde temizlemez iseniz, evinizin ısınma sorunu oraya çıkar. Çünkü temiz olmayan radyatörler ve kalorifer petekleri ısı verimini düşürecektir. Bu da ev ısınmasında sorunların ortaya çıkmasına neden olacaktır.
Eğer kış boyu rahat etmek isterseniz ve evinizin ısısını korumak isterseniz mutlaka
kalorifer peteği nasıl temizlenir? Gibi soruların yanıtını bilmenizde fayda vardır. Yazımızı sonuna kadar okuyarak, kalorifer peteklerinin nasıl temizlendiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Adım Adım Kalorifer Peteği Temizliği Nasıl Yapılır?
- İlk etapta elektrikli süpürge yardımı ile kalorifer peteğinin ö ve arka kısımlarında bulunan tüm boşlukları temizlemeniz gerekmektedir.
- Elektrikli süpürge ile kalorifer peteğinin tüm boşluklarını temizledikten sonra bir oklavaya toz bezini iyice sabitlemeniz gerekmektedir. Sabitleme işlemi için koli bandı kullanabilirsiniz.
- Daha sonra kalorifer peteğinin alt kısmı için bir havlu benzeri bez açmanız gerekmektedir. Bu sayede kalorifer peteğini temizlerken, zemin kirlenmeyecektir.
- Oklavaya sabitlediğiniz bezi, kalorifer peteklerinin arasından geçirip, aşağıya doğru indirmeniz gerekmektedir.
- Aynı işlemi tüm kalorifer peteklerinin boşlukları bitene kadar tekrar etmeniz gerekmektedir.
- Bu işlemden sonra bir kova içine sıvı sabunu alıp, iyice köpürtmeniz gerekmektedir.
- Köpürttüğünüz su ile yine aynı şekilde kalorifer peteklerini ikinci kez silmenizde fayda vardır.
- Bu sayede kalorifer peteklerinin iç kısmı da temizlenecektir.
- Ayrıca yine kalorifer peteklerinin arka kısımları için ve ön kısımları için yine sabunlu su ile temizlik yapmanız önerilir.
- Islak bezle silme işlemi bittikten sonra kuru bir bez yardımı ile tüm silmiş olduğunuz yüzeyleri kurutmanız önerilir.
- Aksi halde kalorifer peteklerinin iç kısımlarında ve arka kısmında paslanmalar meydana gelebilir.
Evde kendiniz bu şekilde kalorifer peteğini temizleyebilirsiniz. Temizlik sonrası, kaloriferlerinizin daha verimli olduğuna ve odaları daha fazla ısıttığına şahit olabilirsiniz.
KONHABER / ÖZEL HABER