Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

KADİR GECESİ NE ZAMAN,BUGÜN MÜ? KADİR GECESİ'NİN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

KADİR GECESİ NE ZAMAN,BUGÜN MÜ? KADİR GECESİ'NİN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?
26.03.2025 09:11:00
Kadir Gecesi'nde oruç tutmanın sevabı ve fazileti ile ilgili İslam alimleri, bu mübarek gecede yapılan ibadetlerin bin aydan daha hayırlı olduğunu vurguluyor. Peki Ramazan ayının 26'ncı gününü 27'sine bağlayan gece idrak edilen Kadir Gecesi ne zaman? Bugün kandil mi, Kadir Gecesi anlam ve önemi nedir? Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler nelerdir? Kadir Gecesi'nde oruç tutmanın önemi ve faziletleri nedir? İşte Kadir Gecesi tarihi, anlam ve önemi...

On bir ayın sultanı Ramazan ayının bitmesine kısa bir süre kala Kadir Gecesi tarihi merakla araştırılıyor. Peki, "Kadir Gecesi ne zaman? Bugün kandil mi, Kadir Gecesi anlam ve önemi nedir?" İşte detaylar...

 KADİR GECESİ'NİN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR? 
Kadir Gecesi, İslam âleminde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan daha hayırlı" olarak kabul edilen mübarek bir gecedir.

KADİR GECESİ NE ZAMAN,BUGÜN MÜ?
Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 26 Mart Çarşamba günü idrak edilecek.

KADİR GECESİ’NDE ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ VE FAZİLETLERİ NEDİR?
Kadir Gecesi gündüzünü oruçlu geçirmek oldukça önemlidir. Ramazan ayında hastalıkları sebebiyle oruç tutamayanlar, kendilerini zorlamayacak şekilde oruçlarını bugüne özel olarak tutabilirler. Onun için Ramazan Ayı boyunca çeşitli sebeplerle oruç tutamayanlar bugünü oruçlu geçirmek için ellerinden geleni yaparlar.

Bu gece selamet gecesidir. Şeytan bu gece kötülük yapmaya ve eziyet vermeye güç yetiremez. Bu gece çakıl tanelerinden daha çok sayıda melekler yeryüzüne inerler. Bu gece ibadet edip, gündüz oruç tutmak, gece kıyam etmek bin aydan daha hayırlıdır.

KADİR GECESİNDE YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?
Hak dostları namaz borcu olanların mübârek gecelerde kaza namazı kılmalarını tavsiye etmişlerdir.

- Kur’ân-ı Kerîm okumak

- Tevbe istiğfar etmek

- Salat u selam getirmek

- Hamd etmek ve şükür halinde bulunmak

- Allah’ı çokça zikretmek

- Sadaka vermek

DİĞER HABERLER