İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Öğretmenim Elimi Tut Projesi" kapsamında ikincisi düzenlenen, hastanede eğitime devam eden öğrencilerin yağlı boya eserleri ile öğretmen fotoğraflarından oluşan "Hastanede Çocuk Olmak Resim ve Fotoğraf Sergisi" açıldı.
Üsküdar'daki Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'ndeki sergi açışına, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, öğretmenler ve öğrenciler ile velileri katıldı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, sergide öğrencilerin duygu ve düşünceleriyle yaşadıklarını yansıttıkları çok güzel eserler ortaya çıktığını söyledi.
Eserlerin bir bölümünün bizzat kendilerinin yansıttığı, bir kısmının çektikleri fotoğraflar ve bazılarının ise hat sanatının çok güzel örnekleri olduğunu aktaran Yazıcı, çalışmalarından dolayı öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.
Yazıcı, çalışmanın çok değerli olduğuna değinerek, "Milli Eğitim Bakanlığımızın bütün çalışmalarında yürüttüğü gibi en temelinde öğretmenimizin emeğinin yattığı çok önemli bir projeydi. Proje 2019 yılında başladı. 'Öğretmenim Elimi Tut' ismini almıştı çalışma. Bakanlığımızın bütün illerimizde, hastane sınıflarında özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız için açtığı bütün ortamlarla birlikte evde eğitimlerini de planlı yürüttüğü bir dönemde biz de İstanbul'da yine öğretmenlerimizin emekleriyle farklı bir boyutta oluşturmak istemiştik." diye konuştu.
- 14 hastane sınıfında çocuklar eğitimlerini sürdürdü
İl Sağlık Müdürlüğü ile bu bağlamda güzel bir iş birliği kurulduğunu dile getiren Yazıcı, şu bilgileri verdi:
"Şu an 14 hastanemizde çocuklarımızın yatarak tedavi gördüğü yaklaşık 1160 yatakta ve açtığımız 14 hastane sınıfında çocuklarımız eğitimlerini sürdürdü. Öğretmenlerimiz çok başarılı bir yıl geçirdi. Okul öncesinden liseye kadar, hatta geçen sene liseden mezunlarımızı da verdik. Bu bağlamda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velileriyle hastanede doktorları ve sağlık çalışanlarıyla beraber o kadar bütünleştiler ki çocuklarımızın sadece eğitimleriyle ilgilenmediler. Aslında sanki onların iyileşme süreçlerinde de birer melek rolü oynadılar. Ben öyle görüyorum. Özveri mesleği olan belki de çok farklı sanat yönleri olan öğretmenlik mesleğinin bence çok önemli bir çıktısıydı bu durum. Bu nedenle bu güvenle beraber her geçen dönem daha fazla hastanemizde bu sınıflarımızı açmayı sürdürdük."
Levent Yazıcı, ilerleyen günlerde 15'incisini açmak için çalıştıklarını belirterek, "İl Sağlık Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Mevcut olan hastanelerde uygun olan bütün ortamlarını bize açtılar. Eğitimle sağlığı bütünleştirecek şekilde bir model meydana getirdik. Bakanlığımızın bu fırsat eşitliğini sağlamak üzere Türkiye genelinde yürüttüğü eğitim hareketinde İstanbul da üzerine düşen her türlü çalışmayı sürdürmeye devam etti. Bakanlığımıza yürüttüğümüz çalışmada önümüzü açtığı, çok yönlü destekler sağladığı için başta Sayın Bakanımız olmak üzere ilgili bütün birimlerimize şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.
İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de çocukların hızla iyileşmesi, rehabilitasyonu, hastane personeliyle öğretmenlerle çocukları bir araya getirme bakımından eğitimin çok önemli bir kaynaştırıcı olduğunu söyledi.
Bu anlamda sanatın da rolünün önemine değinen İbiş, "Aslında insanın, sağlığın, ruhun gıdası, kalbin aydınlığı ne derseniz deyin her işin başı aslında sanat. Bu bağlamda da böyle bir şeye öncülük ettikleri için özel eğitim grubu olarak da buna sahip çıktıkları için ve üniversitemin de buna destek olduğu için çok mutlu oldum, teşekkür ederim." dedi.