Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

İsrail'in Han Yunus'ta bir araca düzenlediği saldırıda 4 Filistinli öldü

23.08.2024 12:05:00
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir araca yönelik saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti.

Nasır Hastanesinden AA'ya yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu, Han Yunus kentinde, insansız hava araçlarıyla (İHA) bir aracı hedef aldı. İHA saldırısında 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 260'tan fazla Filistinli öldü, 93 binden fazla kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.


İsrail güçlerinin Nablus'ta düzenlediği baskında Filistinli bir çocuk yaralandı
Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusu Nablus kentine baskın düzenlediği belirtildi.

Baskın sırasında 17 yaşında Filistinli bir çocuğun, ayağından gerçek mermiyle yaralandığı kaydedilen açıklamada, Kızılay ekiplerinin yaralı genci tedavi edilmek üzere hastaneye naklettiği aktarıldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Nablus kentine ve kentteki Eski Şehir bölgesinde baskın düzenledi, askerler ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İsrail askerleri bölgeden çekilmeden önce çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Ayrıca İsrail ordusu, Kalkilya, Beytullahim, Ramallah ve El-Bire kentlerinde de benzer baskınlar düzenledi.

DİĞER HABERLER