Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

İslam alemini derinden üzen haber... İsmail Haniye'nin namaz kıldırdığı video dikkat çekti

31.07.2024 11:00:00
İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu şehit edilen Hamas Lideri İsmail Haniye’nin acı haberi İslam alemini derinden üzdü. Haniye'nin namaz kıldırdığı bir video dikkat çekti.

Hamas Lideri İsmail Haniye’ye İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta saldırı gerçekleştirildi. İsmail Haniye, gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu şehit edildi. Acı haber ise İslam âlemini derinden üzdü. 


Gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu şehit edilen Hamas Lideri İsmail Haniye ile ilgili sosyal medyada milyonlarca paylaşım yapıldı. Paylaşımlar arasında Haniye'nin namaz kıldırdığı bir video dikkat çekti. 
3 OĞLU VE 4 TORUNU ŞEHİT OLMUŞTU
Hamas Lideri İsmail Haniye, Ramazan Bayramında büyük acı yaşamıştı. Katil İsrail ordusu, 10 Nisan'da Ramazan Bayramı dolayısıyla Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden İsmail Haniye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu. 
“MESCİD-İ AKSA'NIN KURTULUŞU YOLUNDA HAYATLARINI FEDA ETTİLER”
Saldırıda 3 oğlu ve 4 torununu kaybeden Haniye, "Çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiğini" söylemişti.


HAMAS'IN SİYASİ BÜRO BAŞKANI SEÇİLMİŞTİ
İsmail Haniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

 

DİĞER HABERLER