Etrafındaki meyve ağaçları, sazlıklar ve doğal bitki örtüsüyle ziyaretçilerine güzel manzaralar sunan göl, yaklaşık 1500 rakımda bulunuyor.
Valilik, Tuzluca Kaymakamlığı ve Üçkaya Köyü Derneğince 11 bin metrekarelik alanı kapsayan gölün turizme kazandırılması için çalışma yürütülecek.
Kamp ve doğa yürüyüş alanları, bungalov evler, tırmanış duvarlarının yapılacağı bölgeye daha fazla turist çekilmesi ve kentin ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.
Bölgenin potansiyelini ön plana çıkarmayı misyon edindiklerini dile getiren Turan, şöyle konuştu: "Üçkaya köyünde inanılmaz doğal güzellik ve muazzam doğal bir gölümüz var. Su kaynaklarımız var. Hemen yakınında Buruksu köyümüz var, derelerimiz var, kirlenmemiş, bakir bir doğamız var. Biz bu doğayı korumak, sürdürülebilir kalkınma için de buraları turizme açmak istiyoruz. Gölün yanındaki Turan Tepesi'ne seyir terasları oluşturacağız. İl Özel İdaremiz ile kamp alanları oluşturacağız. Bunu köylülerimizle ortaklaşa bir planlama dahilinde yapacağız. Burada turizm master planıyla bir destinasyon noktası oluşturmayı düşünüyoruz."
Turan, kampçılık ve doğa yürüyüşü açısından Üçkaya Gölü'nün bulunmaz bir zenginlik olduğunu vurgulayarak, "Karşıdaki dağlar eski yerleşim alanları, tarihi yerler, buralarda tırmanma alanları oluşturacağız. Kamp alanı açısından da su kaynağı sıkıntısı yok, köylümüz de çok üretken. Gayretle gece gündüz çalışacağız, ilimizi kalkındırmak için uğraşacağız." dedi.