Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Havalar ne zaman ısınacak, yağışlar devam edecek mi? İşte, Konya'da 5 günlük tahmin

13.05.2024 15:23:00
Türkiye hafta sonundan itibaren yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girdi. Sağanak yağışların hafta boyunca yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Peki Konya'da hava nasıl olacak? İşte 5 günlük tahmin...

Hafta boyunca yurdun iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla gök gürültülü sağanak etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, bu haftanın hava tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Yağışlar devam edecek mi?

Son değerlendirmelere göre sıcaklıkların yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin altında, güneybatı kesimlerinde ise mevsim normallerinde seyredeceğini bildiren Yüksel, "Önümüzdeki 1 hafta boyunca iç ve doğu kesimlerde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Yağışların yarın, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş, Şırnak ve Siirt'te yerel olarak kuvvetli olmasını tahmin ediyoruz." diye konuştu.Hava nasıl olacak?

Yüksel, çarşamba ve perşembe günü doğu bölgelerinde yağışların devam edeceğini ancak kuvvetinin azalacağını dile getirerek, "Önümüzdeki 1 hafta boyunca batı bölgelerinde yağış beklentimiz yok. Hava genelde parçalı ve az bulutlu olacak." dedi.

 

Konya'da yağış bekleniyor mu?

Meteorolojinin son hava tahmin raporuna göre hava sıcaklığının en yüksek 29 derece olması beklenen Konya'da 5 gün boyunca yağış beklenmiyor. Kentte salı, perşembe ve cumartesi günü havanın parçalı bulutlu; çarşamba ve cuma günü ise çok bulutlu olması bekleniyor. 5 günlük tahmin

14 Mayıs Salı - Parçalı bulutlu, 16
15 Mayıs Çarşamba - Çok bulutlu, 20
16 Mayıs Perşembe - Parçalı bulutlu, 21
17 Mayıs Cuma - Çok bulutlu, 26
18 Mayıs Cumartesi - Parçalı bulutlu, 29

 

 

 

DİĞER HABERLER