Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Gönüllülük Çalışmaları Dersi kapsamında görme engelli bireyler için iç mimarlık, tasarım, mimarlık ve sanat alanlarında 13 kitabı seslendirdi.
SÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Engelsiz Bilgi Merkezi iş birliğinde seslendirilen kitaplar, görme engelli bireylerin istifadesine sunulmaya başlandı.
Proje Danışmanı, İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kübra Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, 13 öğrencinin ders kapsamında hazırladıkları projeyle sesli kütüphaneye katkıda bulunduğunu söyledi. Bu çerçevede iç mimarlık, tasarım, mimarlık ve sanat alanlarına ait 13 kitabın seslendirildiğini ifade eden Müezzinoğlu, “Seçtiğimiz kitapların başkaları tarafından seslendirilmemesi bizim için bir öncelikti. Yasal normları dikkate alarak gerçekleştirdiğimiz proje çalışmamızın ilerleyen dönemlerde sürekliliğini hedefliyoruz. Özel gereksinimli bireylerimize bu anlamda bir katkı sunabildiğimiz için çok mutluyuz. Projemizi, her yıl devam ettirmeyi planlıyoruz. 13 kitapla başladık. Gelecek yıllarda bu sayıyı artırarak büyümeyi hedefliyoruz. Hep birlikte Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize katkı sunmayı diliyoruz.” dedi.
İç Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Alperen Uçar da proje kapsamında Cengiz Bektaş’ın Türk Evi kitabını seslendirdiğini bildirdi. Çalışmanın kendilerine ve engelli bireylere önemli kazanımlar sağladığını anlatan Uçar, “Hem öğrenme hem de empati yapma fırsatı bulduk. Bizim için de çok iyi oldu. Böyle bir imkan sundukları için hocalarımıza ve Üniversitemizin Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğüne çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.
İç Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Aleyna Daver ise çalışma çerçevesinde, Prof. Dr. Oktay Aslanapa’nın Mimar Sinan adlı kitabını seslendirdiğini belirterek görme engelli bireylerin hayatlarını Gönüllülük Çalışmaları kapsamında kolaylaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.