Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Fenerbahçe'ye 6-0'lık galibiyet yetmedi

26.05.2024 21:07:00
Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasına şampiyonluk umutlarıyla giren Fenerbahçe, ağırladığı İstanbulspor'u 6-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler, ezeli rakibi G.Saray'ın Konya'yı yenmesiyle ligi 2. sırada bitirdi. Şampiyon G.Saray oldu.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya baskılı başlayan ev sahibi Fenerbahçe, 8. dakikada Edin Dzekon'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-lacivertli ekip, 15. dakikada Sebastian Szymanski ile farkı 2'ye çıkardı: 2-0

36. dakikada Dusan Tadic ile bir kez daha fileleri havalandıran Fenerbahçe, soyunma odasına 3-0 üstün gitti.

Sarı-lacivertliler, gol yağmurunu ikinci yarıda da sürdürdü. 66. dakikada Osayi-Samuel ile skoru 4-0 yapan Fenerbahçe, 76'da Serdar Dursun'la farkı 5'e çıkardı: 5-0

78. dakikada sahneye çıkan Joshua King, skoru 6-0'a getirdi.

Ligde geçtiğimiz hafta derbide deplasmanda Galatasaray'ı mağlup eden Fenerbahçe, son hafta öncesinde aralarındaki puan farkını 3'e indirmiş ve ikili averajda rakibinin önüne geçmişti.

Sarı-lacivertli ekip, İstanbulspor karşısındaki 6-0 galibiyetle puanını 99'a çıkardı. Ancak lider Galatasaray'ın deplasmanda Tümosan Konyaspor'u 3-1 yenemesiyle Fenerbahçe'nin şampiyonluk hayali gerçekleşmedi. 

Galatasaray, 102 gibi rekor puanla 24. şampiyonluğunu ilan ederken ezeli rakibine yakın bir performans sergileyen Fenerbahçe, ligi 2. sırada tamamladı. Sarı-lacivertliler de sarı-kırmızılılar gibi Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar liginde temsil edecek.

Haftalar önceden Süper Lig'den düşen İstanbulspor ise 16 puanla sezonu son sırada tamamladı. 

DİĞER HABERLER