Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Doğayla İç İçe Bir Termal Tatil: Gizli Cennet Kızılcahamam

29.07.2024 09:58:00

 

Kızılcahamam, muhteşem doğası bir yana termal kaynakları barındıran konaklama seçenekleriyle de tercih ediliyor. Kızılcahamam aile havuzlu oteller sayesinde ara tatil ve dört mevsim boyunca çocuklarınız ile keyifli bir tatil geçirebiliyorsunuz. Peki Ankara Kızılcahamam lokasyonunda keyifli bir termal tatil hangi olanakları içeriyor?

Kızılcahamam Termal Otellerinin 5 Özelliği

Yemyeşil doğası ve şehirden uzak konumu ile şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşmak adına ideal lokasyonlardan biri, Kızılcahamam’dır. Kızılcahamam’da geçirilecek hafta sonu kaçamağı veya tatili için termal kaplıcaya sahip konaklama yerleri tercih edilebilir. Son yıllarda artan termal turizmin merkez noktalarından biri olan Kızılcahamam’a gelmişken termal havuz deneyimini de yaşayabilirsiniz. İşte Kızılcahamam termal otel tercih etmeniz durumunda karşılaşabileceğiniz 5 özellik!

 

1.Termal Havuz Hizmeti

Ankara termal havuz denince akla ilk gelen yerlerden biri Kızılcahamam’dır. İlçenin yemyeşil doğası ile birlikte dinlendirici  termal havuz seçeneği de adeta tüm stresi almaya yöneliktir. Otellerde yer alan termal havuz hizmeti, çocuklu çiftlere de uygundur. Dilerseniz karma havuzlar dışında yalnızca kadınlara veya çocuklara ayrılan havuz hizmetini tercih edebilirsiniz. Gün boyu termal havuzun ideal sıcaklıktaki şifalı suyundan yararlanabilir hem zihin hem de bedeninizi rahatlatabilirsiniz.

 

2.Çam Ormanlarında Yer Alması

Kızılcahamam’da konumlanan pek çok otel, yemyeşil orman manzarasına açılır. Güne dingin bir şekilde başlamak ve temiz havanın keyfini sürmek için Kızılcahamam termal otellerini tercih edebilirsiniz. Bu bölgedeki bazı otellerin direkt Soğuksu Milli Parkında yer aldığını da görebilirsiniz.

3. Farklı Masaj Seçenekleri

Termal kaplıca ve havuz ile beraber geniş masaj ve spa seçeneği de Kızılcahamam termal otellerinin özelliklerindendir. Klasik masaj hizmeti dışında sıcak çikolata masajı, medikal masaj, aromaterapi, Thai masajı ve baş masajı tüm kaslarınızı gevşetmenin en rahatlatıcı yoludur. Otelin spa ve masaj hizmetlerini araştırarak termal havuzun şifası ile beraber masajın da rahatlatıcı özelliğinden yararlanabilirsiniz.

 

4. Acil Sağlık Hizmeti

Kızılcahamam termal otellerinde olası bir sağlık sorununa karşı acil sağlık hizmeti ve hemşire desteği mevcuttur. Termal havuz, spa veya herhangi bir sorundan dolayı acil sağlık hizmetine başvuran kişiler, sağlık sorununa yönelik direkt tedavi alabilirler.

5. Doğa Gezileri ve Aktiviteleri

Doğayla iç içe bir Kızılcahamam tatilinde doğa aktiviteleri de olmazsa olmazlardan biridir. Ormanda yer alan Kızılcahamam otellerinde ister bisiklet turu ister yürüyüş yapın, doğanın tadını çıkarmadan dönmeyeceğiniz garantidir.

 

Ayrıca doğa aktiviteleri kapsamında keşif yürüyüşleri, oryantiring ve bisiklet turunun keyfini çıkarabilirsiniz. Bireysel ya da grup hâlinde doğa yürüşününe çıkarak Ankara’da bu eşsiz orman manzarasını keşfedebilirsiniz. Keyifli ve bir o kadar da dinlendirici bir tatil deneyimi için doğayla baş başa kalacağınız Kızılcahamam’ı tatil listesine rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

DİĞER HABERLER