Kalp hastalıkları, diyabet ya da erken doğum… Diş eti hastalıkları tedavi edilmediği takdirde insan sağlığını tehdit edecek problemlere yol açabiliyor. Peki, diş bakımında nelere dikkat etmeliyiz? Açıklamalarda bulunan Diş Hekimi Huri Karakurt, yaşanılabilecek rahatsızlıklardan doğru diş eti bakımıyla kurtulabileceğini söyledi.
Dişlerimizin ne kadar önemli olduğunu bilsek de, diş bakımlarını, sadece büyük bir ağrıyla karşı karşıya kaldığımızda önemseniyoruz.
Bakımsız dişler, çürükten ya da ağrıdan farklı olarak kalp hastalıkları, diyabet gibi çok sayıda hastalığa temel hazırlıyor. Yaşanabilecek rahatsızlıklardan nasıl korunabiliriz. Diş bakımımız da nelere dikkat etmeliyiz.
6 ayda bir diş taşı temizliğini öneriyoruz
Açıklamalarda bulunan Diş Hekimi Huri Karakurt şu ifadelere yer verdi: “ Diş bakımında, öncelikle fırçaların 3 ayda bir değiştirilmesi gerekiyor. Önemli olan sadece günde 3 defa diş fırçalamak değil, doğru ve etkin diş fırçalamak çok önemli. Diş fırçalamayı doğru bir şekilde yapmamız ve diş ipi kullanmamız gerekiyor.
Diş eti tedavisinin yani tartar temizliğinin dişler üzerinde çizikler oluşturduğu sanılıyor ancak birçok hasta bu konuda yanlış bilgiye sahip. Yapılan işlemde aslında dişler, ultrasonik tıbbi uçlar kullanılarak temizleniyor. Bu da salınanın aksine asla dişe, diş etine zarar vermiyor. Dişer, eğer zamanında temizlenmez ise diş eti çekilmesi veya kemik rezormasyonuna sebep oluyor. Bu yüzden hastalarımıza 6 ayda bir diş taşı temizliğini öneriyoruz.”