Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Çumralı öğrenciler, MEB’in robot yarışmasında ikinci oldu

23.10.2024 11:31:00
Erzurum’da düzenlenen 16. Uluslararası MEB robot yarışması tasarla çalıştır kategorisinde Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim teknolojileri öğretmeni Erkan Özğan danışmanlığında öğrencileri, Yunus Emre Çalışkan ve Uğurcan Dündar tasarla çalıştır kategorisi alanında ikinci oldu.

Tasarla çalıştır kategorisinde ilk gün 90 okul arasında test sınavını başarı ile geçen öğrenciler ilk 40 okul arasına kalmayı başarıp ikinci gün sabah kapalı zarf içinde verilen robot sorusundaki şartlara göre robotu tasarlayıp öğleden sonra robotu hareket ettirebilecek yazılımı yazdı.

20 okul arasına kalarak final elemelerine kalmayı hak ettiler. Final aşamasında ise 700 puan üzerinde 635 puan alarak Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Çalışkan ve Uğurcan Dündar ikinci oldu.

Ayrıca serbest kategoride Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ali Emirhan Sulak ve Uğurcan Dündar serbest kategori alanında üçüncü oldu.

Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Güven öğrencilerinin başarılarını kutlayarak, “ Öğrencilerimiz Serbest kategori alanında hazırladıkları 15 sayfalık raporla TÜBİTAK tarafından belirlenen öğretim üyelerinin incelemeler sonucunda, ilk 60 proje arasına girerek 3 gün boyunca yarışma alanında projelerini sergileyip 5 kişiden oluşan jüri önünde sunumlarını gerçekleştirip projelerini test ettirdiler. Yapılan projeye başta Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz olmak üzere çok sayıda davetli yoğun ilgi gösterdi. Jüri hakem heyetinin ortak puan sıralamasına göre öğrencilerimiz üçüncülük ödülüne layık görüldüler. Öğrencilerimizi bu başarılarını kutlarken, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (Veli Şengül)

DİĞER HABERLER