Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Büyükşen çifti cinayetinde karar verildi! Osman Büyükşen konuştu

07.05.2023 11:44:00
Konya'da, Metin ile Necla Büyükşen çiftinin av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti sanıklardan Ertuğrul Çelik’e 2 kez müebbet hapis cezası verdi. Kararın ardından Büyükşen çiftinin oğlulları Osman Büyükşen ve Uğur Büyükşen, kızı Büşra Büyükşen açıklamada bulundu.
Konya'da, Metin ile Necla Büyükşen çiftinin av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesince Adliye Konferans Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ertuğrul Çelik, Abdullah Başdemir ve Esra Taş ile taraf avukatlarının yanı sıra Büyükşen çiftinin çocukları Osman, Uğur ve Büşra Büyükşen katıldı. Mahkeme heyeti duruşmada tarafları yeniden dinledi.
Kasten adam öldürmek suçundan 2 kez müebbet hapis
Mahkeme heyeti, savunmalar ve beyanlar sonrası verdiği aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, sanık Ertuğrul Çelik'e, "kasten adam öldürmek" suçundan 2 kez müebbet hapis, "konut dokunulmazlığı ihlali" suçundan 4 yıl, Büşra Büyükşen'e karşı yaralama suçundan 9 ay hapis cezası verdi.

Diğer sanıklar Abdullah Başdemir ve Esra Taş da "başkasını suça azmettirmekten" ve "kasten adam öldürmek" suçlardan müebbet hapis ile "konut dokunulmazlığı ihlali" suçundan 4 yıl hapisle cezalandırıldı.

Tutuksuz yargılanan Zekeriya O. hakkında ise delil yetersizliğinden berat kararı verildi.
Ne olmuştu?
Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de evlerinde maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ile eşi Necla Büyükşen (54) hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı.

Esra Taş, Abdullah Başdemir, Mustafa Okşen, Ertuğrul Çelik, Zekeriya O, Afganistan uyruklu A.U. tutuklanmış, bir süre sonra A.U. ile Zekeriya O. adli kontrol şartıyla tahliye edilmiş, A.U. hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Tutuklu sanıklardan Mustafa Okşen ise cezaevinde rahatsızlanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

İddianamede, sanıklardan Ertuğrul Çelik, Abdullah Başdemir ve Esra Taş'ın 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi, evi katil zanlısına tarif eden Zekeriya O'nun ise "tasarlayarak adam öldürmeye yardım etme" suçundan 2 kez 20 yıla kadar hapsi istenmişti.
Osman Büyükşen’den açıklama
Konya’da basın açıklamasında bulunan Osman Büyükşen,” 2018 Eylül ayında annem ve babam bu evde hunharca katledildi. Cuma günü son celsede suçlular sabit görülerek müebbet hapis cezası aldı. Annemle babam belki geri gelemeyecek ama adalet sonunda yerini buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hangi kelimeyi ön plana çıkaracağımı bilmiyorum. Annemle babam artık huzur içinde uyuyacak. Bu eve girerken artık alnımız biraz da olsa dik giriyoruz. Annem ve babam dünyanın en iyi insanlarıydı.herkeste bunu söyledi. Yanlış adres mevzusu ilk başta konuşulan bir konuydu. Annem ve babamı öldürecek kadar husumetlisi olmadığı dosyada da görüldü." dedi

"Annemin ve babamın dosyasını kapatacak değiliz"
Konuşmasının devamında Osman Büyükşen, "İnsanların empati yapmasını istiyorum biz Annem ve babamın dosyasını kapatacak değiliz. Dosyanın içeriğini okuyanlar olayın bu şekilde olduğunu biliyorlar. Esra Taş Abdullah başdemir biz bu kişilerin tutuklanana kadar ismini duymadık o yüzden en başta bu kişilerle ilgili ifade vermedik. Ben daha ekrana çıkmadan önce cinayetle ilgili konuşmalar bizim olayla ilgili şüpheli konuşmalar komşuların konuşmaları yansıdı. Bu olayın merkezinde olan bazı kişilerde vardı Zekeriya okşen ceza almadı. Yanlış adres mevzusu olayın ilk anından itibaren konuşulduğunda bu kişiler gelip bize bunu anlatabilirdi.Hukuk önünde cezalı olmasalar bile vicdanen bizim gözümüzde suçlular" diye konuştu.

"Müge Anlı'ya teşekkür etmiyorum"
Büyükşen çiftinin kızı Büşra Büyükşen'de davayla alakalı "Annem ve babamı kaybetmemiz bizim içim zor bi süreçti. Hem ailemizi kaybettik hemde olayın faili gizli kalacak diye bekliyorduk. Bizim için buruk bi sevinç oldu ama adalet yerini buldu. Tabi ki dört duvar arasında her şeyi bildiğini sanan Müge anlıya teşekkür etmiyorum. Yardımcısı benden ona teşekkür etmemi istedi onu Allaha havale ediyorum." ifadesinde bulundu.

"Katil olarak hep beni gösterdiler"
Büyükşen çiftinin diğer oğlu Uğur Büyükşen, "Annemin ve babamın yasını yaşayamadım. Bu zamana kadar hep beni katil olarak gösterdiler. Ama çok şükür katiller bulundu. Bu saatten sonra annemin babamın yasını tutabileceğim.yanlış da olsa doğru da olsa herkesin düşüncesi kendine. Biz bu katilleri bilmiyorduk. Bu olayı ortaya çıkaran herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Basın açıklamalarının ardından Büyükşen çiftinin çocukları anne ve babalarının İsmil Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.

DİĞER HABERLER