Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Büyük Zaferin 99'uncu yıl dönümü

30.08.2021 12:34:00
Antalya'da kutlamalar kapsamında denizde düzenlenen tekne korteji renkli görüntülere sahne oldu

ANTALYA/MUĞLA (AA) - Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.


Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamada, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu ve resmi geçit töreni düzenlendi.


Vali Ersin Yazıcı'nın törene katılanları selamlamasının ardından halk oyunları gösterisi sunuldu ve şiirler okundu.


Piyade Binbaşı Ufuk Arabacı, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos'un eşine tarihte az rastlanır bir zafer olduğunu belirtti.


Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü kutlamaları kapsamında sahil güvenlik, deniz polisi, turistik yatlar ve yelken sporcularının da katılımıyla denizde tekne korteji düzenlendi.


Kaleiçi Yat Limanı'ndan başlayan ve Konyaaltı Varyantı bölgesinden dönülerek sona eren kortej, vatandaşlardan ve turistlerden ilgi gördü.


Kaş ilçesinde de Türk bayraklarıyla donatılan yatların ve paraşütlerin gösterileri ilgiyle izlendi.


- Muğla


Muğla'da Menteşe Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.


Çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.


Jandarma Binbaşı Burak Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin, kahraman Türk ordusuyla, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 99 yıl önce kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekun bir var oluş mücadelesi sonucunda eşine az rastlanır bir zafer kazandığını kaydetti.


Öğrencilerin şiir okuyup halk oyunları gösterisi sunduğu program, tören geçişiyle sona erdi.


Törene AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcilerİ ve şehit yakınların da katıldı.


Meydandaki törenin ardından Muğla'daki şehitliklere karanfil bırakılıp dua edildi.


- Isparta


Isparta'da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende saygı duruşumda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


Vali Ömer Seymenooğlu, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Kahraman ve Isparta Belediye Başkan Vekili Hakkı Kaya, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.


Seymenoğlu, törende, Sütçüler ilçesi Çandır köyünde çıkan orman yangını söndürme çalışmalarına destek veren Davraz Offroad Kulübü'ne teşekkür belgesi verdi.


Halk oyunlarının sergilendiği ve şiirlerin okunduğu kutlama, tören geçişinin ardından sona erdi.


- Burdur


Burdur'daki tören, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


Vali Ali Arslantaş'ın Valilikte bayram tebriklerini kabul etmesinin ardından Gazi Atatürk Stadyumu'nda devam eden törende bayrama katılan askerlerin, öğrenci ve halkın bayramı kutlandı.


Burdur Osmanlı Mehter Takımı'nın gösteri sunduğu program askerlerin, öğrencilerin ve zırhlı askeri birliklerin geçit töreniyle tamamlandı.


DİĞER HABERLER