Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Buruk sevinç... Konyaspor Süper Lig’de kalmayı başardı

27.05.2024 12:31:00
Konyaspor, sancılı geçen 2023-24 sezonunda Süper Lig’de kalmayı başardı. 38 maçlık periyotta 41 puan toplayan Anadolu Kartalı, puan cetvelinde ise 16, yani küme düşme hattının bir basamak üstünde yer aldı. Yeşil-beyazlılar ligde kalmayı başarsa da Konyalıların sevinci buruktu. Peki neden?

Konyaspor, Süper Lig’in 2023-24 sezonunda oldukça sancılı bir süreç geçirdi. Anadolu Kartalı 38 maçlık periyotta 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 mağlubiyet alırken, hanesine yazdırdığı 41 puanla da küme düşme hattının bir basamak üstünde, 16. sırada yer aldı.
Kendi ipimizi kesemedik
Konyaspor, Süper Lig’in 38 ve son hafta karşılaşmasında şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray’ı ağırladı. Bu maçta alınabilecek 1 puan bile; rakiplerin maçlarına bakmaksızın Konyaspor’u ligde tutacaktı. Fakat beklenen olmadı. Yeşil-beyazlılar karşılaşmaya tutuk başlarken, rakibine de 3-1'lik skorla mağlup oldu. Konyaspor’un Süper Lig’deki kaderi, Hatayspor-Rizespor ve Trabzonspor-Ankaragücü maçlarının sonucuna kalmıştı. 
Palut’un Rizespor’u, Hatayspor’a mağlup oldu
Konyaspor’un eski teknik direktörü olan ve bu sezon Rizespor ile fırtınalar estiren İlhan Palut, memleketi Hatay’a sürpriz bir şekilde mağlup oldu. 50 puan toplayan ve bir dönem Avrupa şarkıları söyleyen Rizespor camiası, küme düşmenin en büyük adaylarından olan Hatayspor’a 2-0'lık skorla mağlup oldu. Bu sonuç Konyaspor’u ligde tutmaya yetmiyordu. Ve gözler artık tamamen Karadeniz’e, Trabzon’a çevrilmişti.
Konya maçını bıraktık, Trabzon’a baktık
Ligde kalma hesaplarını direkt etkileyen maçlardan birisi de Trabzonspor-Ankaragücü karşılaşması oldu. Ankaragücü’nün herhangi bir şekilde puan kaybetmesi bile Konyaspor’u ligde tutarken; Başkent ekibi Trabzon’da 2 kez öne geçti. Bu dakikalarda hemen hemen tüm Konyalılar, Trabzon’daki maçı takip etmeye başladı. Bordo-mavililer maçın son anlarında ağırlığını koyarken, önce 2-2'lik skoru, daha sonrasında ise 4-2'lik skoru buldu. Trabzonspor’un bu galibiyeti Ankaragücü’nü 40 puanda tutarken, sarı-lacivertli ekip Süper Lig’e veda etti.Şampiyon da belli oldu, küme düşen takımlar da 
Süper Lig’de 2023-24 sezonu, acısıyla-tatlısıyla sona erdi. 16 puanlı İstanbulspor, 37 puanlı Pendikspor, 40 puanlı Karagümrük ve Ankaragücü lige veda eden ekipler oldu. Konyaspor galibiyetiyle 102 puana ulaşan Galatasaray ise; 24. şampiyonluğunu yaşadı. (Hasan Yıldırım)

DİĞER HABERLER