Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Burası Kanada değil Türkiye! Konya’ya 420 kilometre

07.08.2024 23:39:00
Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan bu yer, adını büyüleyici renginden alıyor ve güzelliğiyle ziyaretçilerini etkiliyor.

Bir krater gölü olan Yeşil Göl, Gömbe Yaylası'nın eşsiz coğrafi zenginlikleri arasında, Batı Antalya’nın ikinci yüksek tepesi olan Akdağ’ın doğu yamacında, yaklaşık 1990 metre yükseklikte yer alıyor.

Akdağ'ın yamaçlarındaki karların erimesiyle ortalama 12 derece sıcaklığa sahip Yeşil Göl'ün suyu, toprağın altından süzülerek Gömbe Yaylası'na akıyor. 50 dönümlük bir alanı kaplayan gölden akan su, kayaların arasından geçerek borularla Kaş, Demre ve Elmalı'nın mahallelerine taşınıyor ve içme suyu olarak kullanılıyor.

Yeşil Göl'ün suyunun bir kısmının yakındaki Uçarsu Şelalesi'nin kaynaklarından geldiği belirtiliyor. Karayoluyla ulaşım imkanı olmayan göle, Gömbe Yaylası’ndan yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşılabiliyor. Bu zahmetli tırmanışı göze alan ziyaretçiler, gölün sade fakat büyüleyici güzelliğini ve huzur dolu atmosferini keşfetme fırsatı buluyor.

Kış aylarında vahşi bir manzara sunan Yeşil Göl ve çevresi, yaz mevsiminde tamamen farklı bir görünüme bürünüyor. Dağlarda eriyen karların oluşturduğu buz gibi sular, gölün etrafını saran rengarenk çiçekler ve bitkilerle birleşiyor. Tertemiz, serin hava ise ziyaretçilere zindelik, arınma ve yenilenme hissi veriyor. Bu doğal güzellikler, Yeşil Göl'ü doğa severler için birçok aktivitenin yapılabileceği eşsiz bir mekana dönüştürüyor.

DİĞER HABERLER