Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Basketbolda altyapı dönemi

02.06.2024 13:46:00
Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, Konyaspor isminin bir müddet basketbol liglerinde olmayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz gün düzenlenen basın toplantısında konuşan Korkmaz, “Konyaspor önümüzdeki birkaç yıl basketbolda bulunmayacak. TB2L’deki takımımızı da belediye takımlarıyla birleştirebiliriz. Burada altyapı gibi bir organizasyonda kullanılmak istenirse katılım haklarımızı devredebiliriz” dedi.


“Şu an için net bir durum yok”
“Şu an için netleşmiş bir durum yok” diyen Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, “Belediyenin böyle bir niyeti olursa, bizim niyetimiz bu yönde. Sonuçta bu şehir aynı anda 2 basketbol takımını kaldırmakta zorlanabilir. Konya Büyükşehir Belediyespor da bizim takımımız. Hatta biz Konyaspor ile ayrışmasın diye ben kendi şirketimden 2. Başkanımız Adem Bulut da kendi şirketinden o kulübe sponsor olacağımızın taahhüdünü verdik” diye konuştu.


2 sezonda 2 lig düşmüştü
2021-22 sezonunda Türkiye Erkekler Basketbol 1. Lig’de şampiyon olan Konyaspor, takip eden 2022-23 sezonunda Basketbol Süper Lig’den, geride bıraktığımız 2023-24 sezonunda da Türkiye Erkekler Basketbol 1. Lig’den düşmüştü. Konyaspor’un lige katılım hakları yeni sezonda Türkiye Erkekler Basketbol 2. Lig’de bulunuyor. (Büşra Üstündağ)

 

DİĞER HABERLER