Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Bakan Yerlikaya Konya'da duyurdu: "Bu yıl sonuna doğru 100 bin hak sahibi anahtarlarını almış olacak"

07.08.2024 16:21:00
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD koordinasyonunda Konya'da düzenlenen Sivil Toplumla İstişare Toplantısı'na katılmak üzere memleketi Konya’ya geldi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Sivil Toplumla İstişare Toplantısı'na katılan Bakan Yerlikaya toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde Sivil Toplumla İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Bakan Yerlikaya Konya'ya geldi.

 

Burada toplantının ardından Yerlikaya açıklamalarda bulundu.

 

Konuşmasına, baba ocağına gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Bakan Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

 

"İçişleri Bakanlığı olarak AFAD koordinasyonunda çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. İstedik ki 6 Şubat asrın felaketinin depremleri ile devlet millet el ele yapılan insani yardımları AFAD'ın koordinasyonunda tüm kurumların Kızılay ve sivil toplum kuruluşları ile beraber istişare edelim. Bizim için önemli bir istişareydi. Depremin ilk anından bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarımızın bize sağlamış olduğu, milletimize sağlamış olduğu desteklerin neler olduğunu ve bunları yaparken tecrübe paylaşımı daha iyi, verimli, etkin olmak ile ilgili nelerin altını çizmeliyiz bunları tek tek irdeledik. Daha önce AFAD'ta yapılan bu toplantıları Konya'da yaptık ama yine zaman içerisinde arkadaşlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bugün bir araya geldiğimiz 71 sivil toplum kuruluşumuz, gerçekten gönüllü iyilik hareketini gece gündüz demeden, mevsim demeden, zorluk demeden, özel yaşamlarından fedakârlık yaparak aziz milletimizin hizmetinde.” 

 

“YIL SONUNDA 100 BİN HAK SAHİBİ KURAYLA ANAHTARLARINI ALMIŞ OLACAK”

 

"Bugüne kadar 76 bin hak sahibinin kuralarını çektik yakın zaman içerisinde yine muhtemelen bu ay sonunda 24 bin konutun yine hak sahiplerine kuraları gerçekleştirilecek ve Cumhurbaşkanımızın ifadeleri bu yıl sonuna doğru 100 bin hak sahipleri kurayla anahtarlarına inşallah almış olacak."

 

“STK’LAR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR"

 

"Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mız can siperhane hak sahipleri ile ilgili gayretlerine devam ediyor. Değerli kardeşlerim biz her zaman devlet ve millet, afet dönemlerinde, zor günlerde, dar günlerde bir arada olan, iyiliği esirgemeyen bir millet olduk. Sivil toplum kuruluşlarımız veren elle alan el arasında mükemmel bir duruş sergiliyor. Biz her birine minnettar olduğumuzu müteşekkir olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz ama müsaadenizle tekrar burada bir kez daha sivil toplum kuruluşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum."

DİĞER HABERLER