Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu'dan ANMEG Vakfı'na ziyaret: Deprem gerçeğini konuştu

17.05.2024 19:50:00
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Türkiye’de Deprem Gerçeği” konulu konferans için Konya’ya geldi. Konferans sonrası Bakan yardımcısı Tuzcuoğlu, Anadolu Medya Grup Vakfını ziyaret etti.

KTÜN’de konferans salonunda verilen konferans sonrası Bakan yardımcısı Tuzcuoğlu, kısa adı ANMEG olan Anadolu Medya Grup Vakfını ziyaret etti. Bakan yardımcısı Tuzcuoğlu'nu ANMEG Vakfı ve KONTV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer karşıladı.Ziyarette Türkiye ve Konya’nın deprem gerçeği konuşuldu. Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu daha sonra KONTV Ana Haber Bültenine konuk oldu. Tuzcuoğlu Türkiye’nin ve Konya’nın deprem riski, kentsel dönüşümler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar :" Türkiye deprem bölgesi bu gerçeklikle yaşayıp buna göre tedbir almalıyız. Deprem bölgesi olmasa dahi komşu vilayetler bizleri etkileyebiliyor. Kahramanmaraş-Kayseri örneğinde olduğu gibi. Bizler dirençli şehirler yapıyoruz. Çalışmalar yürütüyoruz. Gölcük ,Marmara ve 6 şubat depremlerinden dersler çıkardık.

"Konya'nın batı tarafı riskli"

2000'li yıllardaki yapı stoğunu güncelllememiz gerekiyor. Ancak kentsel dönüşümle bu süreci atlatabiliriz.Belediyelerinde bu işlere gönül vermesi gerekiyor. Sıkıntılı yapı stoğunu yenileyip yerine yenisini koymalıyız. Kahramanmaraş'ta yaşanan çok büyük bir afetti. Dünyada yaşanan büyük afetlerdendi. Yaraları sarmak  için bu kadar büyük bir organizasyonda elimizden geleni yapacağız.

 

Konya'da fay hattında yerinde bir değişiklik olmadı. Batı tarafı riskli Konya'nın . Biraz da enerji birikmesiyle ilgili bir durum. Diğer bölgelerinde risk daha  az. Deprem tehlikesi en düşük illerimizden olsa da hem tarihsel hem de aletsel dönemde yıkıcı depremlerden etkilenmiştir.

 

"Konya'da da 82 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda dönüşüm sağlanmıştır"

2000'li yıllar öncesinde yapılan binaları da muhakkak gözden geçirmeliyiz. Konya'da da 82 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda dönüşüm sağlanmıştır . Bizde kentsel dönüşümle ilgili her konuda destek vereceğiz."

Konuşmalarının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu'na ANMEG Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hediye takdim etti.

DİĞER HABERLER