Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Asırlara meydan okuyor

09.09.2022 19:31:00
Selçuklu başkenti Konya’da çok özel eserler var. Şimdi, belki de en az bilinenlerden birine götüreceğiz sizi. Tarihi bedesten Çarşısının tam kalbinde, Kapu Camisinin hemen yanı başında bir mabed… Bulunduğu sokağa ismini veren Bulgur Tekke Cami asırlara meydan okumaya devam ediyor.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Alâaddin, Selimiye, Aziziye, Sultan Selim, İplikçi, Hacı Veys… Konya Kent Merkezinde Selçuklu ve Osmanlı Dönemine ait çok sayıda cami var. Bunlardan biri de Bulgur Tekke Cami.

Anadolu Türk mimarisinin ender yapılarından olan Bulgur Tekke Cami, Sırçalı Sultan Mescidi olarak biliniyor.

Tarihi bedesten Çarşısının tam kalbinde, Kapu Camii’nin hemen yanı başında küçük bir cami… Selçuklu döneminde inşa edilen Bulgur Tekke Cami bulunduğu sokağa da ismini veriyor.

Bedestendeki alışveriş telaşından ya da Kapu Camii’nin gölgesinde kalmasından olsa gerek çok bilinmiyor ama Bulgur Tekke Cami Konya’nın kıymetli eserlerinden biri.

Kesme taş alt yapı üzerinde tuğladan inşa edilen caminin kubbesi de tuğlalarla örülü. Küçük bir cami olmasına karşın atmosferiyle çok sayıda ziyaretçiyi de ağırlıyor.

Peki, Bulgur Tekke ismi nerden geliyor? Rivayetler çevre esnaf tarafından biliniyor, anlatılıyor, şifa arayanlara ulaştırılıyor…
Haber: Kübra Arıcı -  Tuğba Kalay

DİĞER HABERLER