Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Ankara’da salçalık kapya biberin fiyatı belli oldu. Pazardan çuvalla alıyorlar

13.08.2024 11:29:00
Ankara’da salçalık kapya biberin fiyatı belli oldu. Vatandaşlar kapya biber almak için pazarlara akın ediyor.

Yaz mevsiminin sonlarına yaklaşılmasıyla birlikte, ev hanımlarının biber, patlıcan, bamya kurutma ve biber salçası hazırlıkları başladı. Salça yapma sezonunun açılmasıyla beraber, ev yapımı salça hazırlığına girişen tüketiciler biber alımına yoğun ilgi gösteriyor.

Pazardan çuval çuval alıyorlar

Ankara’da ev yapımı salça hazırlıkları da hız kazandı. Marketlerde satılan salçaların hem fiyatlarının yüksek olması hem de güvenilir bulunmaması, vatandaşları kendi salçalarını yapmaya yöneltti. Ankara'da yaşayanlar, pazarlardan çuvallar dolusu biber satın alarak kış için doğal ve lezzetli salçalar hazırlamaya başladı. Bazı kadınlar, biberleri özenle temizleyip kendi elleriyle salça yaparken, diğerleri bu işlemi biber çekim merkezlerinde, el değmeden gerçekleştiriyor.

Salça yapmak için en çok kapya biber tercih ediliyor

Salça yapma sezonunun açılmasıyla birlikte, ev yapımı salça hazırlığına girişen hanımlar, pazarlarda ve marketlerde kırmızı kapya biberin fiyatını araştırmaya koyuldu. Özenle seçilen ve titizlikle temizlenen kapya biberler, büyük tencerelerde kaynatıldıktan sonra güneşte kurutularak lezzetli biber salçalarına dönüştürülüyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu salçalar, hem doğal hem de katkısız olmalarıyla sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Ankara’da salçalık kapya biberinin fiyatı belli oldu

Ankara’da salça yapmak isteyen vatandaşlar, salçalık biber fiyatlarını incelemeye başladı. Pazarda kilogramı 20 – 40 TL arasında değişen biber fiyatları, marketlerde daha yüksek seviyelerde olabiliyor.

Fiyatlarda düşüş yaşanacak

Salça yapma sezonunun yeni başlamasıyla birlikte fiyatlar netleşti. Salçalık biber hasadının artması ve tedarik zincirinin sürekliliği sayesinde fiyatların önümüzdeki dönemde daha da düşmesi bekleniyor.

DİĞER HABERLER