Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongreleri Konya'nın 2 ilçesinde devam ediyor!

19.10.2024 11:22:00
AK Parti'de 8'inci Büyük Olağan Kongre sürecinin başlamasının ardından Konya'da ilk Olağan Kongre ,Güneysınır'da yapıldı ve ardından Akören ilçesinde seçimler devam etti.

AK Parti'nin 8'inci Olağan Büyük Kongresi tüm hızıyla devam ederken Konya Güneysınır ve Akören'de  geri sayımla başladı.

AK Parti Güneysınır 8.Olağan Kongresinde İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl Kongre Delegeleri bugün belli olacak.Güneysınır Olağan Kongreye tek liste giriyor.

400 delege oy kullanılacak seçimde Mehmet Karaman'ın adaylığını ortaya koyduğu listede AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üye adayları ve İl Kongre Delege adayları yer alıyor. 

İşte o liste:

Akören ilçesinde de mevcut başkan müzeyyen Çetinkaya, girdiği tek liste ile 358 delegenin oy kullandığı seçimde yeniden başkanlığa getirildi.

İlçelerde yapılan seçimlere Ak Parti delegeleri yoğun ilgi gösterdi. İlçe kongrelerine Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı Ak Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Mehmet Baykan ve Latif Selvi’nin yanı sıra partinin ana kademe, kadın ve gençlik kolları katıldı.

İlçe kongreleri 12 Ocak'ta bitecek

İlçe kongreleriyle AK Parti teşkilatlarında yenilenmeye gidilmesi bekleniyor. Takvime göre ilçe kongrelerinin tümü 12 Ocak'ta bitecek. 28 Aralık'ta da il kongreleri için düğmeye basılacak. İllerdeki kongre sürecinin 16 Mart'ta sona ermesi öngörülüyor.(Yunus Köroğlu) 

 

DİĞER HABERLER