Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı görevinden affını istedi

23.09.2024 23:27:00
AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan partisinden affını istedi.

AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan partisinden affını istedi.


Candan istifasında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Dava ve Yol Arkadaşlarım, Kıymetli Hemşehrilerim, 12.01.2018 tarihinden bu yana yürütmüş olduğum Ak Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı görevimden affımı istedim. Dünya lideri Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunarım" dedi.

AK PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ

AK Parti, 3 Eylül'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) alınan kongre kararının ardından, 8. Büyük Olağan Kongre sürecine ilişkin çalışmalara yoğunlaştı.

Bu kapsamda parti öncelikle MKYK'de belirlenen kongre takvimi ve parti tüzüğüne göre mahalle delege seçimlerini yapacak.

Bunun için "delege listelerinin ilanı, delege listelerinin kesinleşmesi" sürecini tamamlayan parti, bugün ve yarın gerçekleştirilecek mahalle delege seçimiyle belde ve ilçe kongre delegelerini tespit edecek.

Daha sonra belde ve ilçe kongrelerine geçecek ve 37 beldede kongre yapacak AK Parti'nin, 12 Ekim'de ise ilçe kongrelerinin başlaması bekleniyor.

Bu süreci 90 gün olarak planlayan AK Parti, ilçe kongreleri devam ederken de süreci tamamlayan ilçeler için 28 Aralık'ta il kongrelerini başlatmayı hedefliyor.

Böylece bu takvim çerçevesinde en geç mart ayı sonuna kadar, "AK Parti'nin büyüdüğü, güçlendiği, kadrolarını tahkim ettiği" süreç olarak değerlendirilen 8. Büyük Olağan Kongre'ye hazırlık çalışmaları tamamlanmış olacak.

DİĞER HABERLER