Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

365 gün dinmeyen acı...

06.02.2024 20:21:00
11 ilimiz 9 saat arayla büyük yıkımlara sahne oldu. 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. O geceyi, yaşananları asla unutmadık. Üzerinden bir yıl geçen büyük felaket hafızalarımızda hala ilk gün ki gibi acısını koruyor. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Saat 04:17.. sarsıntının şiddeti 7.7.. saniyeler içerisinde binlerce insan beton yığınlarının altında kaldı. canını kurtaranlar ise dışarıdan evlerinin yerle bir oluşuna şahit oldu. Bu büyük felaket sadece o bölgelerde yaşayan 13,5 milyon kişiyi değil 85 milyonu uykusundan uyandırdı. O sabah tüm Türkiye asla geçmeyecek bir acıya uyandı.

 

Tam herkes neler olduğunu yavaş yavaş anlamaya çalışırken 13:24’de basın organlarının çoğu canlı yayındayken 7.6 şiddetinde bir deprem daha yaşandı. Soğuktan donmamak için içeriye kıyafet ayakkabı almaya girenler bu kez kurtulamadı. Aynı korku, aynı panik aynı acı bir kez daha yaşandı.

 

2 büyük sarsıntının şahidinden sadece bir olan Şen ailesi ise o günü asla unutmadı. Doğup büyüdükleri toprakları bu şekilde bırakmak ise en acısı. İşte muhabirlerimiz Mustafa Naci Şimşek ve Büşra Üstündağ'ın özel haberi...

DİĞER HABERLER