Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

1922 Konyaspor, Türkiye Kupası'na veda etti: 4-0

11.09.2024 18:11:00
Süper Lig ekiplerinden Konyaspor’un; TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden pilot takımı 1922 Konyaspor, Türkiye Kupası’na veda etti

Serüvene 1. Tur’dan dahil olan Yavru Kartallar, TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Uşakspor’a konuk oldu. Yedek ağırlıklı bir kadroyla maça çıkan yeşil-beyazlılar, Uşak 1 Eylül Stadyumu’ndan 4-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Uşak ekibine turu getiren golleri 9. dakikada Muhammet Gundak, 14. dakikada Murat Torun penaltıdan, 37. dakikada Semih Akyıldız ve 90. dakikada Bertuğ Uz kaydetti. 

Konyaspor kupaya ne zaman katılacak? 

Konyaspor’un Türkiye Kupası'na kaçıncı turdan katılacağı ise merak konusu oldu. Süper Lig'de yer alan Anadolu Kartalı, geride kalan sezon olduğu gibi bu sezon da kupa macerasına 3. Tur’dan dahil olacak. Konyaspor; 3, 4 ve 5. Tur’u geçmesi halinde yenilenen formata göre grup aşamasına kalmaya hak kazanacak. Grup müsabakaları ise 24 takımın katılımıyla 6 takımlı 4 grupta, Şampiyonlar Ligi'nde uygulanacak Swiss Sistem'e göre planlanacak. Mevcut statüdeki eleme turlarında seri başı takımın kendi sahasında oynaması kuralı ise yeni statüde uygulanmayacak.

DİĞER HABERLER