Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

15 yaşındaki çocuk arkadaşını boğarak öldürdü

02.08.2024 15:39:00
İstanbul Esenyurt'ta boş arazide buluşan 4 çocuk iddiaya göre çakmak gazı çekti. Bir süre sonra 15 yaşındaki E.A. 14 yaşındaki arkadaşı Y.Y. ile bilinmeyen nedenle tartışıp kavga etmeye başladı. Kavgada Yiğit Hamza boğularak öldü. E. A. ise gözaltına alındı.

Olay, 31 Temmuz Çarşamba günü saat 22.00 sıralarında Akçaburgaz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında E. A. ve Y.Y'ninde  olduğu 4 arkadaş yaşadıkları mahallede boş bir arazide buluştu. 4 arkadaşın da sohbet ettikten sonra çakmak gazı çektiği öne sürüldü. Bir süre sonra ise 15 yaşındaki E. A. çocukluk arkadaşı olan 14 yaşındaki Y.Y. ile tartıştıktan sonra boğazına sarıldı. Uzun bir süre boğazı sıkılan Y.Y. yere yığıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Y.Y. ise sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Y.Y.  kurtarılamadı. Y.Y. cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

 

GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan E. A. ise Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü. Otopsi işlemleri tamamlanan 14 yaşındaki Y.Y'nin cenazesi de ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı. Helallik için Esenyurt'ta bulunan aile evine getirilen Y.Y'nin cenazesi, Akçaburgaz Büyük Osmanlı Camii'nde öğlen kılınacak namazın ardından Hadımköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

DİĞER HABERLER