İzmir'de sosyal medyada yayımlanan bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle hakkında "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla da dava açıldı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve asliye ceza mahkemesine gönderilen iddianamede Kayserilioğlu'nun "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Olay
İzmir'de Dilruba Kayserilioğlu, sosyal medyada yaptığı bir röportajda "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği" iddiasıyla 12 Ağustos’ta gözaltına alınıp tutuklanmış, 29 Ağustos'ta tahliye edilmiş, hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.
Yargılama sonunda hakim, sanığın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraatine karar vermiş, "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan ise 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Eline mikrofon alan gazeteciyim diye çıkmamalı basın kartı olmalı kuruluşu olmalı kıytırık youtub kanalı açıpta gazeteciyim diye gezenler var bu kızda zaten hadsizin teki pişman bile değilmiş gereken cezası verilmeli
Sokak haberine yorum yapan kadar önüne gelenin habercilik etik kuralını bilmeden röportaj yapması ve bunu kafasına göre kurgulayıp yayınlayanlar da sorumlu olmalı.
Bu nedir, kimse ağzını açmasın mı? Doğru yönetin, hakarete maruz kalmayın. Gelirken hizmetkârız diyorlar, gelince kral kesiliyorlar.
Sana g.zklı dediklerinde sen sus o zaman tamam mı. Gardaş sen yorum yapma lütfen olur mu! Bir de gelmiş bilmiş bilmiş konuşuyorsun. Kimlerle oturup kalkıyoruz şuna bak ya. Gelmiş tipik bir grubun medeniyetsizliğini kültürsüzlüğünü terbiyesizliğini savunuyor burada. Ya bi git...
Ağzını açsın da doğru açsın. Size hakaret edilince siz kendinizi mi sorguluyorsunuz! Ayrıca bu ağzı salyalı kızın röportajını dinlememişsiniz bile. Saçma sapan bakış açınız için sizi kutlarım...!
Yorum Yap
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
"3I/ATLAS" kuyruklu yıldızı yarın Dünya'ya en yakın noktadan geçecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülenleri kabul etti
İletişim Başkanı Duran'dan Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne ilişkin açıklama
GAİN Medya soruşturmasında 3 şüpheli hakkında tutuklama talebi
Peynir yemek demans riskini azaltabilir
Kaçak ağaç kesimine karşı ormanlar 7 gün 24 saat korunuyor
Levent Arkan'a saldırı olayında 4 şüpheli tutuklandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Konya Anadolu'nun en büyük kenti
Halası ve kuzenini öldüren sanığa müebbet ve 25 yıl hapis cezası
Bakan Bolat: Enflasyonda son 48 ayın, yani 4 yılın en düşük rakamlarına geldik
Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemleri güncellendi
Haber Ara