
Mustafa amcanın bir taraftan sardığı ipleri diğer taraftan geleneksel motiflerle örerek patiğe dönüştüren 6 kız annesi Havva nine, erkek çocuk sevgisini de oğlu yerine koyduğu Mehmetçiklerde yaşıyor.
Askerlere patik örmeye kızı Emine'nin teşvikiyle başlayan Havva nine, AA muhabirine, patiklerini Mehmetçiklere ulaştırabildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.


Patikleri teslim almak için gelen Milli Savunma Bakanlığı heyetini görünce çok heyecanlandığını ve mutlu olduğu kaydeden Havva nine, şöyle konuştu: "Kapıdan bir kişi gelecek çorapları alıp gidecek zannediyorduk. Baktık maşallah albayı, binbaşısı, astsubayı, askerleri hepsi gelmiş. Bizimle sohbet ettiler. Oturduk, çay içtik. Çoraplarıma bakıp teşekkür ettiler. Bayrak hediye ettiler. Gelirken şeker de getirmişler. Ben de onlara 5'er lira kese bereketi harçlık verdim. Bazen 'çocuklar botlarının içine giyseler olur mu ki?' diye düşünüyorum. Olmazsa gece yatarken giysinler, rahat uyusunlar, ayakları ısınsın diyorum. Ben onların bir annesiyim. Onlar olmasa biz burada rahatça yatamayız. Onlar orda görev yaparken biz de evimizde rahatça yatıyoruz Allah'a çok şükür. Bunları düşüne düşüne gönderdim. Oğlum olmadığı için albaya söyledim. 'Benim oğlum yok. Bu askerler hep benim oğlum. Onların ayakları ısınsın diye yaptım.' dedim. O da 'Allah razı olsun' dedi. İnşallah patiklerim yerlerine yetişti, vardı. Ayaklarına giysinler rahatça yatsınlar, kalksınlar."

Havva ninenin kızı Emine Eseroğlu da patikleri almaya gelerek annesine yaşattıkları mutluluk için Milli Savunma Bakanlığına teşekkür etti.


Kaynak:

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.