Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’da çaldığı araçlarla hırsızlık yapan şüpheliler polisten kaçamadı

Konya’da asayiş şube ekiplerince otolara dadanan hırsızlara yönelik yapılan çalışmalarda 4 farklı aracı çalarak araçlarla hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalanarak cezaevine gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri suç ve suçlularla mücadelesini 7 / 24 sürdürüyor. Oto Hırsızlık Büro ve Hırsızlık Büro amirliği kurduğu özel ekiple, otolara dadanan ve çaldıkları araçlarla hırsızlık yapan şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.
YÜZLERCE SAATLİK KAMERA GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLENDİ
Yapılan çalışmalarda Oto Hırsızlık ve Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yüzlerce saatlik çevre ve güvenlik kamera görüntüsünü izleyerek 2 şüphelinin 3 farklı hırsızlık olayının faali olduğunu tespit etmesi üzerine şüphelilerin peşine düştü. 
HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA
Polis ekiplerinin yaptığı titiz çalışma sonucunda birçok hırsızlık olayının görüntüleri ele geçirildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, İlk hırsızlık olayında 2 şüphelinin gece saatlerinde Saraçoğlu Mahallesinde park edilmiş bir aracı itekleyerek birkaç sokak ileriye götürdüğü sonrasında ise düz kontak yaparak aracı çalıştırıp hızla uzaklaştığı görülüyor.

ARACI ÇALIP GEZMEYE GİTMİŞLER!
Asayiş ekiplerinin çevre güvenlik ve Elektronik Denetleme Sistemi kameralarında yaptığı incelemelerde, şüphelilerin araca sahte plaka takarak Cihanbeyli İlçesine gidip geldiği ve aracı Aslım Caddesi üzerine bırakarak kaçtıkları tespit edildi. Sonrasında ise ekipler yaptığı kamera çalışmalarında, aynı şüphelilerin 20.07.2023 tarihinde gece saatlerinde yine bir aracı çalarak sahte plaka ile bir süre kullandıklarını ve işleri bittiğinde Ereğli Yolu üzerine tek ettiklerini tespit etti. 
1 AY ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞLAR!
30 Temmuz’da gece saatlerinde Çatalhüyük Mahallesinde çalınan bir minibüsün de aynı şahıslar tarafından çalındığı polisler tarafından tespit edildi. Şüphelilerin minibüsü çalarak Fevzi Çakmak Mahallesinde 2 farklı iş yerinden 200 bin TL değerinde sulama borusu çaldığı anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
HIRSIZLIK OLAYININ ARDINDAN PETROLE GİDİP KEK ALDI 
Çalıntı minibüsle bir benzin istasyonuna giden şüpheliler güvenlik kameralarına yakalandı. Şüphelilerin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, şüphelilerin ilk önce benzin istasyonuna giderek yakıt aldığı ve o sırada da markete girerek çok sayıda yiyecek aldığı görülüyor.

Araştırmayı derinleştirerek çok sayıda görüntüye ulaşan Asayiş ekipleri, hırsızlık olaylarının şüphelilerinin daha önceki oto hırsızlık olaylarıyla bağlantılı olan ve 13 suç kaydı bulunan Fettah A. (19) ve 12 suç kaydı bulunan Muhammed Ç'nin (22) olduğunu tespit ederek şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerin daha öncesinde cezaevinde olduğu ve yaklaşık 1 ay önce cezaevinden tahliye oldukları öğrenildi.

ÇALDIĞI OTOMOBİLİ 15 BİN TLYE SATIN ALDIM DEDİ
30 Temmuz tarihinde Selçuklu İlçesi Akşemsettin Mahallesinde bir aracın çalınma ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Yüzlerce saatlik çevre ve güvenlik kameralarını inceleyen Oto Hırsızlık ekipleri aracın Karatay İlçesi Erenler Mahallesi tarafına gittiğini tespit etti. Dar alan çalışması yapan ekipler aracı bir evin önünde park edilmiş halde buldu. Evde gözaltına alınan ve 6 suç kaydı bulunan Ömer Ç. (25) alınan ifadesinde aracı tanımadığı bir kişiden 15 bin TL’ye satın aldığını söyledi. Yapılan kamera çalışmalarından aracı çalan şüphelinin aynı kişi olduğu tespit edilerek şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Polis ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmalarda gözaltına alınan 3 şüpheli Oto Hırsızlık ve Hırsızlık suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ahmet
    256 gün önce

    1 ay önce onu ceza evinden çıkaran kim ise hakkımı helal etmiyorum,, millete zarar veren kişileri de serbest bırakan kanunu ve sistemi de kınıyorum... yazıklar olsun ne hale geldik... suçlu dışarıda geziyor vatandaş ceremesini çekiyor, bu nedir arkadaş yav.. suçluları dışarı çıkaran kanunun da Allah belasını versin...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English