Konya'da dini nikahla birlikte yaşadığı Damla Dakım'ı (25) 47 bıçak darbesiyle öldüren Neşet Güneş’in (26) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, çiftin kızı Ş.G. (7) tanık olarak dinlendi. Ş.G. ifadesinde, "Ben ağlayınca babam beni saçımdan tutup dışarı sürükledi. Babamın annemi bıçaklamasını pencereden izledim. O beni öksüz bıraktı, 100 yıl ceza alsın. Ben onu istemiyorum, o benim babam değil" dedi.
Olay, geçen yıl 14 Eylül’de saat 22.00 sıralarında Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi Neşeli Sokak'ta meydana geldi. 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 8 yıldır hükümlü olduğu açık cezaevinden izinli çıkan Neşet Güneş, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla Dakım ile telefondaki konuşması nedeniyle tartıştı. Tartışma büyüyünce Neşet Güneş, mutfaktan aldığı bıçakla Damla Dakım'ı göğsünden, boynundan ve sırtından yaralayıp, kaçtı. Gürültü ve yardım çığlıkları üzerine komşuları polise haber verdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Damla Dakım, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Damla Dakım’ın otopsisinde boyun, sırt ve göğsünde toplam 47 bıçak darbesi tespit edildi. Ayrıca Damla Dakım'ın daha önce de şiddet gördüğü için Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği'ne gidip şikayetçi olduğu belirlendi. Dakım'ın cenazesi otopsi sonrası aynı mahallede Atabey Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Olayın ardından çalışma başlatan polis, Neşet Güneş'i saklandığı evde yakaladı. Güneş, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Neşet Güneş hakkında Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
‘BABAM HAPİSTEYKEN 3 KEZ ZİYARETE GİTTİK’
Neşet Güneş'in, yargılanmasına devam edildi. Mahkemede çiftin kızları Ş.G., babasından şikayetçi oldu. Babasının, annesini nasıl gözlerinin önünde öldürdüğünü anlatan Ş.G., ifadesinde, "Biz annemle halamda yaşıyorduk. Babam hapisten izinli olarak geldi. Babama bir telefon geldi. Konuştuktan sonra annemle tartıştı. Annem o sırada bulaşık yıkıyordu. Ben ağlayınca babam benim saçımdan tutup dışarı sürükledi. Babamın annemi bıçaklamasını pencereden izledim. Annemin başka erkekle olduğunu ne duydum ne gördüm. Biz babam hapisteyken 3 kez ziyarete gittik. Her şey çok güzeldi. Görüşmeler hep iyi geçti. Ama o beni öksüz bıraktı, 100 yıl ceza alsın. Ben onu istemiyorum, o benim babam değil" ifadelerini kullandı.
‘KIZIMA BUNLARI EZBERLETMİŞLER’
Neşet Güneş ise ifadesinde, "Kızım olayı bana anlattığı gibi size öyle anlatmadı. Anneannesinin yanında kaldığı için kızıma bunları ezberletmişler" diye konuştu.
Mahkeme tanıkların dinlenmesinin ardından dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Böylelerinin katli vacip. İçeride beslemeye gerek yok.
İlla şeriat illa şeriat yok edilmeli bunlar kısasa kısas insan canı kıymetlidir tavuk keser gibi birbirini kesiyor öldürüyor insanlar seriatta hayat var huzur var güven var......
...Ayrıca Damla Dakım\'ın daha önce de şiddet gördüğü için Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği\'ne gidip şikayetçi olduğu belirlendi... Sikayetini dile getirdigi ve bir sey yapmamis polisler de sucludur,harici ya da dahili. illa ölmeli miyiz?
katil potansiyeli olduğu fotoğraftan belli zaten
Yorum Yap
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
"3I/ATLAS" kuyruklu yıldızı yarın Dünya'ya en yakın noktadan geçecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülenleri kabul etti
İletişim Başkanı Duran'dan Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne ilişkin açıklama
GAİN Medya soruşturmasında 3 şüpheli hakkında tutuklama talebi
Peynir yemek demans riskini azaltabilir
Kaçak ağaç kesimine karşı ormanlar 7 gün 24 saat korunuyor
Levent Arkan'a saldırı olayında 4 şüpheli tutuklandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Konya Anadolu'nun en büyük kenti
Halası ve kuzenini öldüren sanığa müebbet ve 25 yıl hapis cezası
Bakan Bolat: Enflasyonda son 48 ayın, yani 4 yılın en düşük rakamlarına geldik
Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemleri güncellendi
Haber Ara