Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kira anlaşmazlığı cinayetinde karar: 2 kişiyi öldüren sanığa müebbet ve 34,5 yıl hapis

Rize'de kiracıyla ev sahibi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, Halil İbrahim Ak (26) ile Sedat Semavi Sarı'yı (24) bıçaklayarak öldürüp, Miraç Bakırcı'yı (25) yaralayan Mücahit Kazancı (30), tutuklu yargılandığı davda müebbet ve 34 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kira anlaşmazlığı cinayetinde karar: 2 kişiyi öldüren sanığa müebbet ve 34,5 yıl hapis

Olay, 24 Temmuz 2023'te Paşakuyu Mahallesi'nde meydana geldi. Mücahit Kazancı, kira artışı yapmak istediği dairesi için kiracısının yeğeni Halil Ak ile buluştu. İddiaya göre, kira artışını fazla bulan Ak, yanındaki arkadaşları Sedat Semavi Sarı ve Miraç Bakırcı ile ev sahibi Kazancı arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Mücahit Kazancı'nın bıçakla saldırdığı Halil Ak ve 2 arkadaşı, yaralandı. İhbarla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şüpheli gözaltına alınırken, yaralılar ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Boynundan bıçaklanan Halil Ak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedaviye alınan Sedat Semavi Sarı da 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Yaralı Miraç Bakırcı, tedavisinin ardından taburcu edildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Mücahit Kazancı, adliyeye sevk edilip tutuklandı.'YILLARCA DİRSEK ÇÜRÜKTÜM'

Olayla ilgili, Rize 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Silahla tehdit' suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık Mücahit Kazancı, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Sanık Kazancı'nın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, olayda yaralanan Miraç Bakırcı'nın yanı sıra S.Ç., M.E.K. ve S.M.K.'nin avukatı Şahin Kukoğlu ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Mücahit Kazancı, olayda öldürmek amacıyla hareket etmediğini, ilk saldırının kendisine yapıldığını, savunma içgüdüsüyle hareket ettiğini söyledi. Kazancı, "Kiracı ile telefonda mesajlaştık, sonrasında kiracı kadın yeğeni Halil İbrahim Ak'ı bana yönelik kışkırtı. Bu şahıs bir çete lideri gibi hareket etti. Olayın başlama nedeni budur. Yaşananlar öfke sonucu oldu. Ben huzurda bulunan şahıslar gibi olmamak için yıllarda dirsek çürüktüm. Evlilik arifesinde olan bir kişiydim" dedi.Mahkeme heyeti, Mücahit Kazancı'ya, Halil İbrahim Ak ve Sedat Semavi Sarı'ya yönelik 'Kasten öldürme' ve Miraç Bakırcı'ya yönelik 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından 3 kez müebbet hapis cezası verdi. Kazancı’nın Sedat Semavi’ye yönelik eylemi nedeniyle verilen müebbet hapis cezası, hâksiz tahrik indirimiyle 18 yıla, Bakırcı’ya yönelik verilen müebbet hapis cezası da 15 yıla indirildi. Mahkeme, sanığa 'Birden fazla kişiyi silahla tehdit' suçundan da 1 yıl 6 ay olmak üzere toplamda müebbet hapis ve 34 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • G
    Gonyalı
    66 gün önce

    Herkes herif maşallah! Ula mafya lideri bile cinayete kurban gidiyor neyin kafasını yaşıyorsunuz. Hani derler ya elin yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış o hesap. Rahatlamışsınızdır herhalde şimdi...!

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”