Gündemdeki yerini koruyan 3600 ek göstergenin bazı yayın organlarında suistimal edildiğini belirten Başkan Efe, bu konunun sulandırılmaması gerektiğini ve TBMM sürecinin dikkatli bir şekilde takip edilmesinin yerinde ve doğru olacağını söyledi.
Efe, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kamuoyunda 3600 olarak bilinen, devlet memurlarına ek gösterge artışı konusunda, öncelikle şu hususun, devlet memuru kardeşlerimiz tarafından iyi bilinmesini isterim. Devlet memurlarına ek gösterge artışı, bir kısım basın yayın organları veya internet siteleri tarafından değil, TBMM tarafından çıkarılacak kanunla sağlanacaktır. Bu nedenle şu ana kadar basın yayın organlarında olsun, internet sitelerinde olsun, yapılan açıklamalara, verilen bilgi ve belgelere itibar edilmemesini, devlet memuru kardeşlerimizin, sabırla TBMM sürecini beklemesini tavsiye ederim.
Ek gösterge artışı konusunda, tek çalışması olan sendika, sendikamız Türkiye Kamu Sen’dir. Sendikamızın, bütün devlet memurlarına ek gösterge artışını öngören kanun teklifi 2018 yılında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından TBMM’ne verilmiş, halen Bütçe ve Plan Komisyonunda görüşülmeyi beklemektedir. Sendikamızın, Cumhurbaşkanımızı ziyaretinde de, Cumhurbaşkanımız, Türkiye Kamu-Sen’in ek gösterge kanun teklifini beğenmiş, Çalışma Bakanına, Kamu Sen’in çalışmasından faydalanılması talimatı vermiştir. Hükümetin hazırladığı ek gösterge kanun teklifi TBMM’ne geldiğinde, elbette sendikamızın kanun teklifi de gündemdeki yerini alacaktır. Ek gösterge artışı, tüm devlet memurlarını kapsamalıdır, nitekim sendikamız tarafından hazırlanan kanun teklifi, tüm devlet memurlarına, ek gösterge artışını öngörmektedir. Çünkü, devlet memurlarına ek gösterge verilmesinin esprisi, “milli gelirdeki artıştan, ülkedeki büyümeden, devlet memurlarının faydalandırılması” düşüncesi ve politikasıdır.
Bugüne kadar yapılan ek gösterge artışları, tüm devlet memurlarını kapsamış olup, en son ek gösterge artışı 1994 yılında kanunlaşmış, 1995 yılında yürürlüğe konmuştur. Sendikal mücadele bilgi, birikim ve tecrübe gerektirir. Sendikamız Türkiye Kamu-Sen 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle, ülkemizde memur sendikacılığının tek ve gerçek adresidir. Bu duygu ve düşüncelerle diyorum ki, memur sendikacılığının aslı Türkiye Kamu-Sen’dir, Aslı varken, taklitlerine itibar etmeyin.”
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.