Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​YILIN GAZETESİ, YENİ KONYA

07 Wednesday 2016
Anadolu;  saflık, temizlik, güzellik, misafirperverlik, yiğitlik gibi kavramları canlandırır zihinlerde. Anadolu İnsanı,  tüm iyi ve güzel hasletleri benliğinde barındıran kişilik tipine verilen isimdir.  Anadolu’ya tüm bu güzellikleri kazandıran bizim milletimizdir. 

Anadolu insanı art niyetsiz, saf ve temiz bir kişiliği, 

Anadolu misafirperverliği eşi benzeri olmayan bir konaklatma kültürünü, 

Anadolu sermayesi, düzgün ve helal kazancı, 

Anadolu Medyası, doğru ve güvenilir yayıncılığı, 

……..

Ve hepsinin hülasası Anadolu’yu oluşturur. 

Toprak parçası olarak ise Anadolu, uğruna canlar verilmeye değer vatandır. Bu vatan üzerinde yaşayan ve Anadolulu olmaya hak kazanan milyonlar kadir bilenlere bu ülkenin ovaları kadar engin ve mütevazı gönüllerini açmaya her daim hazırdırlar. Ama bu topraklara ve bu toprakların değerlerine dil uzatanlara karşı, kendini çevreleyen denizler kadar coşkulu ve hırçındırlar. . El uzatmaya çalışanlara karşı ise Toroslar gibi gövdeleriyle siper olmayı vatan borcu kabul ederler. Ama ne olursa olsun Anadolu İnsanının başı, her hal ve şartta Ağrı gibi, Erciyes gibi, Sübhan gibi diktir. Özetle Rum-Eli’nden Anadolu çıkaran  bu millet, topraklarına ilmek ilmek kendi değerlerini işledi. Şimdi bu değerleri tarumar edip Anadolu’yu bitirmeye çalışanların dertlerini biliyoruz. Ama boşa uğraşmasınlar Rum-Eli’nden Anadolu çıkar ama, Anadolu’dan Rum-Eli çıkmaz. Bu insanlar kıyamete kadar bu topraklara sevdalı, kıyamete kadar nikâhlılar. Onun için “vatan borcu aynı zamanda namus borcu da oldu” bu topraklarda. Anlayamadıkları veya anlamak istedikleri mesele bu…. 

İşte dün Ankara’da bunu tescilleyen bir program vardı.  Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş ve çok sayıda bakan, milletvekili ve bürokratın katıldığı programda Anadolu Medyası, Anadolu Değerlerine uygun yayın yapan Medya Mensuplarına ödül verdi. Bu sefer ödülü ulusal medya, yerel medyaya vermedi. Aksine yerel medya olarak da bilinen Anadolu Medyası tüm başarılı medya mensuplarına verdi. 

Uzun yıllar bakanlık ve başbakan yardımcılığı da yapan Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz, kendisini uğurlarken unutamayacağım tarihi bir cümle sarf etti. . “Bu programı siz organize ediyorsanız, biz iktidardayız.”  Evet Anadolu iktidarda şükür… 

Bu vesileyle köşe yazdığım gazetemi de tebrik ediyorum. Yeni Konya Gazetesi aynı programda “yılın gazetesi” ödülünü aldı. Emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English