Son Dakika Haberler

Ersin Öztürk

Ersin Öztürk

​Yerel yönetimler ve işsizlik

06 Aralık 2018
Kalkınmamızın önündeki eğitim, işsizlik, ekonomi sorununun çözülebilmesi için yerel yönetimlere ne gibi görevler düşmektedir.

31 Mart 2019'da Yerel seçimler var. Belediye Başkanı adaylarına halkın isteklerini yıllarca istatistik ve araştırmalar ile anlattıktan sonra memleketin en önemli sorunlarını oluşturan ve kalkınmamızın önündeki temel engelleri kaldırmak adına altın değerinde önerilerim olacak. 

Öncelikle 24 haziran döneminde Türkiye genelinde internet üzerinden Asarda aracılığı ile yapılmış 300.000 (üçyüzbin) anket ve akabinde ülke genelinde yapılan periyodik araştırmaların ortak paydada buluştuğu 3 önemli sorun nedir. 
Bu sorunları görünce o anketlere cevap veren 300.000 kişi ve ankete katılmamış olan okuyucularımızda hep birlikte evet diyecekler. 
Seçmen Ne Dedi olarak sizlerden gelen sesleri (verileri) Bilimin ve İstatistiğin mutfağında yoğurduktan sonra Sosyolojinin (Toplum Bilimi) süzgecinden geçirerek sizlere aktarıyoruz. 
1. İşsizlik 
2. Eğitim 
3. Ekonomi 
Evet sac ayağının üç bacağını oluşturan ve birbiri ile o kadar ilintili bir yapı ki birini çözmez veya eksik yaparsanız sac ayağı yere sağlam basamayacaktır. 

Evet en temel 3 sorun ve milli şahlanışımızın olması için acil müdahale edilmesi gereken bir konu. 

Peki belediyeler bu işin neresinde ve neresinde olmalılar. Maalesef üzülerek belirtmek isterim ki belediyeler bu işin kıyısından köşesinden tutmuş durumda ve işi sahiplenip kalıcı çözümler üretme çabasında değiller. 

Sadece belediyeler mi Meslek odaları, STK'lar, üniversiteler, konu ile ilgili kurumlar ve bir çok eğitim kuruluşu ile özel sektör bu iş için kolları sıvayıp bu sac ayağını sağlam bir şekilde sağlam bir zemine oturtmadığı sürece biz bu işin altından kalkamayız ve bu gemi su alırsa birimiz değil hepimiz o gemide boğuluruz. 

Burada eğitim mevzuunun yanlış anlaşılmamasını özellikle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Bey'in konuşmalarında bahsettiği eğitim kavramıyla özdeşleştirmenizi isterim. Sadece öğretim değil Eğitim aşmamız gereken temel problemlerdendir.

Evet hepimiz biliyoruz işsizlik, ekonomi, eğitim gibi sorunlarımız olduğunu çözüm önerisi ve yerel yönetimlerin bununla ilişkisi ne dediğinizi duyuyorum. 

Yerel Yönetimler bu sac ayağının öyle bir yerindeki temel birleştirici rolü ile sac ayağının bastığı sağlam zemini oluşturmalı. 

Gelecek yazımızda yerel yönetimler özellikle belediyelere eğitim, işsizlik, ekonomi sorununu nasıl çözeceğine ilişkin projemizi detaylı olarak anlatacağız.

​SEÇMEN NE DEDİ?

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English