Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Vurun Konya'ya

26 Ağustos 2017
Raconcular racon kesmeye devam ediyor. 

Bazıları Sayın Cumhurbaşkanımızın “racon kesilecekse ben keserim” uyarısını duymamış gibi. Veya duymuşsa, anlamamış gibi.  

Şimdi racon Konya’ya kesiliyor. 

Yazıktır günahtır. 

Nasıl ki; aile bireylerinden biri,  bir hata yaptığında tüm aile sorumlu tutulamazsa, nasıl ki, toplum içerisinde bir gurup yanlış yaptığında tüm toplum suçlanamazsa, bir il içerisinde istenmeyen bir durum oluştuğunda da tüm il karalanamaz. 

Kimi kulaktan duyma sözlerle itham ediyor.

Kimi bilip bilmeden konuşuyor. 

Kimi sosyal medyadan paylaşılan bir bilgiyi doğruluğuna bakmadan paylaşıyor. 

Kimi… 

Yanlış anlaşılmasın amacım sorunu küçültmek değil. Veya birilerini savunmak değil. 

Konya’nın sorunu hatta sorunları var. Bu bir gerçek. Ama sorunlar çözümsüz de değil. 

Sağduyulu olmayı başarabilirsek…. 

Fitne ateşine odun yerine su taşıyabilirsek….

Bilmediğimiz konular hakkında ahkâm kesmeyi bırakabilirsek… 

Sorunu, çözüm makamındakilere bırakmayı akıl edebilirsek… 

Felaket tellallarına değil, hakikat sözcülerine kulak verebilirsek… 

Her şey yoluna girer. Konya’nın çözülemeyecek sorunu yok. 

Devletimize, hükümetimize güvenmeliyiz. 

Hukuka saygı duymak mecburiyetindeyiz. 

Hukuka intikal etmiş durumlarda, hukukçular değil de hukukun dışındakiler konuşuyorsa sorun var demektir. Bu bağlamda, Sayın Cumhurbaşkanımızın “racon” uyarısını herkesin kendi üzerine alması gerekmektedir. 

Kimden mi bahsediyorum?

Konya’ya “racon” kesenlerden tabi ki… 

Utanmadan sıkılmadan “Pensilkonya” başlıkları atanlardan tabi ki… 

Ve benzerlerinden tabi ki… 

Hukuka intikal etmiş bireysel bir meseleden dolayı Konya’yı karalamak kimsenin karı olmamalı. Şehir adına birileri karşı durmalı. Şehrin sahipleri, yöneticileri, STK’lar gerekli tepkiyi göstermeli. 

Bir mesele varsa ve birileri bu meseleyi yazıp çizmek istiyorsa;  yazıp çizsin. Buna kimsenin itirazı yok. Ancak meseleyi bir ilin tamamıyla, o ilin suçsuz sakinleri ile irtibatlandırmak doğru değildir. 

Maalesef hep böyle oluyor. 

Bir hadise Konya’da meydana gelmeyiversin.  Mal bulmuş mağribi gibi üzerine atlanıyor. 

Belli ki Konya, önemli bir imtihandan geçiyor. 

Bu imtihandan yara almadan çıkmak yine bu kentin engin sağduyusuna bağlı. 

Ben her zaman bu kentin sağduyusuna inanmışımdır. Bu kent her zaman büyük meselelerini kendi içinde çözmeyi başarmıştır. Önceki yazımda belirtmiştim bir kez daha belirtiyorum. 

Herkes bilmelidir ki, KONYA BU DEĞİL. 


 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • mehmet

    Bu şehrin dinine bağlılığı neden bazılarını o kadar kötü etkiliyor?Konya ile ilgili sözüm ona meşhur \"yobaz\" yaftası hemen yapıştırılıyor?Sosyal medyada bu tür cümlelerle anılmak istemiyoruz.Şehrin yöneticileri bu konuda girişimde bulunmalı ve küfür ve hakaret sayılarak bu sözü söyleyenler hakkında işlem yapılmalı diye düşünüyorum.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Talat YUNDEN

    Ülkemiz de yılların sorunu Fanatizmin Faturasını Büyük Konyaspor Ailesine kesmek ve Konyayı cezalandırmak,Asla kabul edilir değil..Asıl üzücü olan Konyamızı ,Sporda,Siyasette ve iş Aleminde kimsenin sahiplenmemesidir..Çok yazık .ÇOKKK

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English